Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2018 13:34

Архієпископ Євстратій різко відреагував на заборону польської церкви щодо УПЦ КП

Архієпископ Євстратій різко відреагував на заборону польської церкви щодо УПЦ КП
Архієпископ Євстратій назвав заборону польської церкви зразком казуїстики. Фото: "Главком"

Рішення Архієрейського собору Польської автокефальної православної церкви заборонити своїм священикам контактувати з духовенством УПЦ КП та Української автокефальної православної церкви є зразком казуїстики.

Про це заявиви прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій на своїй сторінці у Facebook.

"Пункт про заборону входити в літургійно-молитовні контакти з духовними "так званого Київського патріархату" і "так званої Автокефальної церкви", "які в минулих діях учинили багато зла", – це просто зразок казуїстики! Тобто, чи йдеться про всіх кліриків двох церков, чи лише про тих, які, на думку польської церкви, "вчинили багато зла"?" – зазначив Євстратій.

Він наголосив, що внаслідок об'єднавчого собору, який має відбутися для остаточного формування єдиної церкви в Україні, вже не буде ні УПЦ КП, ні УАПЦ, а буде єдина церква. Водночас Євстратій вважає, що це тлумачення польської церкви втратить свою актуальність після надання томосу про автокефалію Українській православній церкві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому єпископи російської церкви не пішли на зустріч з Порошенком

"Формула, обрана для "заборони на літургійні контакти з кліриками", є багатозначною і спеціально виписаною так, щоби в скорому часі вона втратила актуальність", – стверджує Євстратій.

Польська церква заборонила своїм священикам вступати у літургійні та молитовні контакти з представниками Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. Причиною відповідного рішення називають те, що "в минулому було багато зла"

Зараз ви читаєте новину «Архієпископ Євстратій різко відреагував на заборону польської церкви щодо УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути