Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 13:27

Янукович закликав перевірити списки "чорнобильців" на достовірність

Янукович закликав перевірити списки "чорнобильців" на достовірність
Фото: news.liga.net

Президент Віктор Янукович запевнив, що соціальні виплати чорнобильцям далеко не високі. Про це він сказав під час відвідування Чорнобильської атомної електростанції у 27-мі роковини аварії.

"Згадуючи про загиблих, ми маємо також пам'ятати і про живих. Внаслідок аварії постраждали більше 5 млн людей. Майже половина з них — це громадяни України. Близько 150 тисяч українців внаслідок трагедії стали інвалідами. Держава здійснює підтримку цих людей, але чи можемо ми сказати, що вона є достатньою? Вважаю, що ні", — наголосив президент.

Він зауважив, що цього року на соціальні виплати чорнобильцям було виділено більше коштів, ніж минулоріч.

"Цього року з держбюджету на соціальні виплати чорнобильцям має бути виділено 2 млд 623 мільйони грн — це більше ніж минулого року, але в мене питання до уряду: чи може задовольняти таке зростання соціальних виплат людей, які віддали своє здоров'я на подолання наслідків аварії? Так на лікування чорнобильців передбачено менше 50 млн грн, що також недостатньо. Уряду необхідно знайти можливість збільшити державні витрати на соціальний і медичний захист громадян України, які постраждали", - наголосив він.

"Водночас я також переконаний, що список чорнобильців мають ретельно перевіряти, оскільки там є багато людей, які не мають стосунку до аварії. Я прошу профільні органи центральної влади провести ретельну перевірку списків осіб, які отримують допомогу. Державна допомога має надаватися виключно тим, хто дійсно цього потребує і має на це законне право", — підкреслив також глава держави.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року на ЧАЕС сталася аварія, яка наразі є найбільшою катастрофою у атомній енергетиці у світі.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович закликав перевірити списки "чорнобильців" на достовірність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути