пʼятниця, 08 березня 2013 15:15

Янукович оголосив 10 тисяч жінок матерями-героїнями

Янукович оголосив 10 тисяч жінок матерями-героїнями
Фото: fakty.ictv.ua

Напередодні Міжнародного жіночого дня - 8 Бберезня президент Віктор Янукович підписав Укази про присвоєння почесного звання "Мати-героїня" більш ніж 10 тисячам багатодітних жінок. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Ці жінки народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Удостоєні звання "Мати-героїня" жінки зможуть отримати передбачену чинним законодавством одноразову винагороду в розмірі понад 11 тисяч гривень.

Як повідомлялось, 2012 року з нагоди Дня матері президент підписав укази про присвоєння почесного звання "Мати-героїня" понад 10 тисячам багатодітних матерів.

З початку минулого року це почесне звання присвоєно понад 20 тисячам жінок, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.

Нагадаємо, 2011 року Рахункова палата заявляла, що станом на 1 жовтня 2011 року лише 65% жінок, яким присвоєно звання "Мати-героїня", отримали передбачену цим званням грошову винагороду.

Аудитори Рахункової палати також дійшли висновку, що процедура присвоєння звання і призначення винагороди є непрозорою. Облік жінок, які мають право на присвоєння почесного звання, взагалі не здійснюється.

Зараз ви читаєте новину «Янукович оголосив 10 тисяч жінок матерями-героїнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути