Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 16:31

Янукович збагатився на Євробаченні-2017 завдяки британській компанії — ВВС

Янукович збагатився на Євробаченні-2017 завдяки британській компанії — ВВС
Офісний центр у Поттерс Пабі. В одній із його кімнат зареєстровано більше 100 юридичних компаній. Одна із них - Fineroad Бусінесс. Фото: ВВС

Зареєстрована у британському місті Поттерс Паб компанія Fineroad Business LLP отримувала від минулорічного Євробачення у Києві гроші і переказувала їх оточенню колишнього президента України Віктора Януковича.

Fineroad Business LLP фактично володіє конгресно-виставковим центром "Парковий" у Києві. Він приймав афтепаті після Євробачення. Компанія пов'язана з людьми, близькими до оточення скандального президента, вважають журналісти ВВС. Провели власне розслідування.

Українська компанія, котрій належить конгресно-виставковий центр "Парковий", є власністю Fineroad Business LLP.

За юридичною адресою реєстрації Fineroad Business LLP знаходяться ще щонайменше 100 компаній. Вони беруть участь у міжнародних схемах відмивання брудних грошей з Росії та інших колишніх радянських країн. Компанія має зв'язки з 2 "тіньовими" фірмами на Карибському острові Невіс.

Через фірми у Поттерс Паб провели щонайменше $1,7 млрд , стверджує британський експерт із незаконного фінансового обороту Річард Сміт. Використав дані, опубліковані британським Проектом з розслідування корупції та організованої злочинності.

Ще більше грошей могли провести через інші схеми, про які мало відомо.

Кошти потрапили до кишень людей, тісно пов'язаних з режимом колишнього президента Віктора Януковича, стверджують журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський історик написала про Януковича і Майдан

"Ці компанії сприяють глобальної корупції", - заявив Дункан Хеймс, директор з політичних питань Transparency International.

Власником Fineroad Business є Сергій Московський. Родом із Донбасу. Фактично проживає в Німеччині.

Спочатку запевнив ВВС, що про компанію ніколи не чув. Пізніше підтвердив, що є її акціонером. Чим займається фірма, не розповів, посилаючись на комерційну таємницю.

Переконує: компанія участі у відмиванні грошей не брала.

Велика Британія використовуватиме нові повноваження для заморожування активів іноземних корумпованих політиків. Міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес повідомив, що уряд використовуватиме нові повноваження стосовно "необґрунтованого багатства", а саме заморожуватиме та повертатиме собі майно, якщо люди не зможуть пояснити, на які кошти його придбали.

Зараз ви читаєте новину «Янукович збагатився на Євробаченні-2017 завдяки британській компанії — ВВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути