Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2009 11:00

Антимонопольний комітет перевірить нафтотрейдерів

Антимонопольний комітет перевірить нафтотрейдерів
Органам Антимонопольного комітету України (АМКУ) доручено в максимально стислі терміни перевірити підстави підвищення цін на пальне. Про прийняття цього рішення повідомив виконувач обов"язків голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ. Розслідування торкнеться як оптових, так і роздрібних операторів ринку, їх діяльність буде проаналізовано на предмет можливих порушень конкурентного законодавства.

Зокрема, дослідження торкнеться найкрупніших операторів – ВАТ "Укрнафта", ТОВ "ТНК – ВР Коммерс", ПП "Лукойл-Україна", ЗАТ "ЛИНІК", ТОВ "Параллель-М ЛТД", ТОВ "ТД "Континіум-Галичина", ВАТ "Концерн Галнафтогаз", ВАТ "Лукойл-Одеський НПЗ", АТ "Укртатнафта", ТОВ "НК Альфа-нафта", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ВАТ "НПК-Галичина" та тих підприємців, які мають ринкову владу на регіональних ринках бензинів і дизельного пального.

"У зв"язку з підвищенням цін на бензин і дизельне пальне мною дано доручення всім 27 головам територіальних відділень комітету та відповідному підрозділу центрального апарату в найкоротші терміни провести глибоке дослідження підстав дій нафтотрейдерів з метою виявлення можливих зловживань монопольним становищем і антиконкурентних змов. Єдиною підставою звільнення суб"єктів ринку від відповідальності за це підвищення цін є економічна обґрунтованість кожної копійки такого підвищення. В іншому випадку, тобто у разі встановлення в діях операторів ринку порушень конкурентного законодавства, на цих суб"єктів чекатимуть високі конкурентні штрафи", – зазначив Мельниченко, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет перевірить нафтотрейдерів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути