пʼятниця, 29 липня 2011 11:51

Англієць власноруч створив підводний човен
6

Фото: Фото: Daily Mail

51-річний Річард Вільямс створив власний підводний човен. У субмарині можна знайти перископ каналізаційних труб, бен педалі торпед та фіктивні торпеди, які своїм зовнішнім виглядом нічим не відрізняються від справжніх. Керує човном ексцентричний капітан.

Судно називається U-8047. Це не реліквія часів Другої світової війни, а колишній човен, який зараз став зменшеною копією справжнього підводного човна.

Чоловік, колишній моряк, як двійник капітана Берсая, витратив близько 50 тис. фунтів стерлінгів, аби збудувати те, що пізніше назвуть чимось схожим на морські кошмари.

Після закінчення школи у Блекпулі, Річард почав займатись доставкою ковбасних виробів до Волса. Згодом він створив власну фірму, що займалась розповсюдженням продуктів харчування для перестарілих та інвалідів, але, здавалось, маленький хлопчик у його душі ніколи не виросте.

Ще будучи дитиною, містер Вільямс був відданим шанувальником науково-фантастичної франшизи "Зоряний шлях" або "Стар Трек" (Star Trek). І коли йому виповнилося лише десять років свою власну кімнату він оформив у стилі зоряного космічного корабля "Ентерпрайз" (Enterprise).

"Кожен хлопчик мріє про космічний корабель, але мій власний, на жаль, не космічний, з'явився в мене тільки після 40 років", - каже Річард.

Ідея про підводний човен прийшла в голову випадково. Минулого року 50-річчя Річарда зійшлося з неприємною ситуацією - початком гострої ангіни. І батько містера Вільямса, аби син міг трішки відпочивати, на день народження подарував йому баржу. Проте Річард знайшов для неї більш цікаве застосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії чоловік самотужки збудував підводний човен

Спочатку, як данину Бітлз, він хотів її перетворити в Жовту Субмарину (Yellow Submarine), але потім з'ясувалось, що чорна фарба значно дешевша, тому зупинилися на другому варіанті .

"Коли робота була закінчена, Лорель сказав, що це схоже на підводний човен. А так як я завжди цікавився військово-морською історією, то подумав, що було б добре доробити його далі", - коментує власник субмарини.

З допомогою компанії, яка поставляла реквізити для фільмів "Зоряний шлях" та "Агент 007" Річард Вільямс перетворив підводний човен на морський музей. Зараз каюти в човні прикрашені агітаційними плакатами та морською графікою, а всередині лунають німецькі та англійські пісні.

Річард каже, що люди суперечливо ставляться до такого музею, а дехто навіть називає його власника нацистом. Останнє звинувачення він заперечує, оскільки, за його словами, діяльність музею має на меті лише показати як моряки віддавали воєнний обов'язок батьківщині, постійно перебуваючи в підводних човнах.

Найближчим часом Річард Вільямс планує нову мандрівку в Ліверпуль.

Зараз ви читаєте новину «Англієць власноруч створив підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути