Ексклюзиви
вівторок, 06 липня 2010 13:23

В США розробляють літаючий підводний човен за радянськими зразками (ВІДЕО)

В США розробляють літаючий підводний човен за радянськими зразками (ВІДЕО)

Американські конструкторські бюро почали розробку літаючого підводного човна. Через кілька років на озброєнні США може з'явитися невеликий літак, який зможе занурюватися під воду і наближається до цілі для удару непоміченим. Першою версією такого апарату були розробки радянського конструктора Бориса Ушакова.

Агентство перспективних досліджень міністерства оборони США (DARPA) отримало всі технології для того, щоб проект створення літаючого підводного човна став теоретично можливим.

"Кілька років тому я б подумав, що це дурна затія, - сказав Грем Хоукс, конструктор підводних човнів з Сан-Франциско, команда якого розробила один з варіантів літаючого підводного човна. - Однак сьогодні я вже так не думаю".

Для вирішення цієї проблеми конструктори вирішили вивчити всі схожі проекти, які були розроблені до них. Першовідкривачем у цій сфері був радянський конструктор Борис Ушаков, який в 1934 році представив свій проект літака з трьома двигунами, який міг би опускатися на море, і після цього - йти під воду. Однак технічна задача тоді виявилася занадто складною - і СРСР відмовився від цієї ідеї.

На думку фахівців, сучасні надлегкі карбонові покриття вперше дозволяють зробити апарат досить міцним і легким, і це дозволяє не вважати проект утопічним. Очікується, що при зануренні машини під воду велика частина фюзеляжу буде затоплюватися водою - можливо, навіть включно з кабіною пілота. Це дозволить зробити апарат швидше і легше.

Приходити в рух літаюча підводний човен будуть газові турбіни. Для того щоб уникнути контакту палива з водою, горючі матеріали будуть перебувати в гумових ізольованих балонах, а повітря для горіння буде подаватися з 10-метрового патрубка, який повинен буде завжди залишатися над поверхнею води.

GZT

Зараз ви читаєте новину «В США розробляють літаючий підводний човен за радянськими зразками (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути