четвер, 03 жовтня 2013 12:13

Amnesty International вимагає від Росії негайного звільнення активістів Greenpeace

Amnesty International вимагає від Росії негайного звільнення активістів Greenpeace
Фото: rus.ruvr.ru

Правозахисна організація Amnesty International вважає необгрунтованими звинувачення в піратстві, які в середу офіційно пред'явлені в Мурманську учасникам команди судна Arctic Sunrise, що належить Greenpeace.

"Звинувачення у піратстві, висунуті сьогодні в Росії проти активістів міжнародної природоохоронної організації Greenpeace, абсурдні, завдають шкоди верховенству права і повинні бути негайно зняті", - йдеться в заяві Amnesty International.

"Абсурдні звинувачення у піратстві, висунуті проти активістів, які брали участь у мирному протесті, повністю необгрунтовані. Вони виглядають як насмішка над російською судовою системою, - сказав глава російського представництва організації Сергій Нікітін. - Російська влада, очевидно, вирішила приблизно покарати активістів Greenpeace, щоб відбити бажання у інших проводити подібні протести в майбутньому. На жаль, це повністю узгоджується з відношенням російської влади взагалі до будь протестів. "

"Будь-які зміни умов звинувачення, що обмежують їх свободу, повинні бути обгрунтовані. Будь-які звинувачення повинні узгоджуватися з міжнародним і російським законодавством і не повинні бути надмірними", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Amnesty International вимагає від Росії негайного звільнення активістів Greenpeace». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути