середа, 26 грудня 2018 15:08

Аміні Смірній на реабілітацію потрібно 100 тис. грн

Автор: Фото надане Лідією Смірною
  Трирічна Аміна Смірна з Дніпра має діагноз ДЦП
Трирічна Аміна Смірна з Дніпра має діагноз ДЦП

Трирічна Аміна Смірна з Дніпра має діагноз ДЦП. Потребує постійної реабілітації. 2018-го дитина проходила курси лікування за методом Войта і BDA. Перший – у Чехії, другий – за методом сербських лікарів. Дитина досягла гарних результатів. На продовження реабілітації наступного року потрібно буде близько 100 тис. грн.

"Разом із ДЦП Аміні ставили різні діагнози. Лікарі запевняли: "Мамочка, у вас дуже важка дитина". Але я не здаюся. Воджу свою донечку скрізь, куди тільки можна. Ми перепробували різні методи реабілітації. Зупинилися на 2 найефективніших.

На методику Войта їздимо в Чехію. BDA у Києві проводять сербські лікарі, які приїздять двічі на рік. Вони ще й навчають цьому батьків. Ми продовжуємо з дітьми займатися вдома. Потім лікарі роблять висновки, чого ми досягли, а в чому не надто ефективні. На основі цього призначають подальшу реабілітацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новонародженій Ксенії Косянчук потрібна допомога на обстеження за кордоном

В Аміни вже є значні результати. У неї вже "з'явилася" шия, вирівнялася по хребту. Бо раніше вона була викручена. В Аміни є міміка, включилися в роботу руки. Вона вчиться тримати баланс і сидіти. У нашому випадку це великий прогрес. 18 лютого у нас перше заняття за методои Войта, повинні їхати в Чехію, а у березні до Києва приїдуть сербські реабілітологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 15-річної дівчини після травми гниє кістка, терміново потрібна допомога

За ці два курси треба буде заплатити 98 тисяч 350 гривень. Після цієї реабілітації до кінця року ми маємо пройти ще 4 курси Войта і два БДА. Ми вже зараз маємо шукати гроші. Тому відкрили збір відразу на 2 реабілітації. Розумію, що наступають новорічні свята. У кожного своя суєта. Люди вже стомилися від наших "допоможіть" і "врятуйте". Але без вас, небайдужих, нам не справитися. Я живу з мамою і 2 дітьми. Тому змушена знову просити допомоги в людей", - розповіла Gazeta.ua мати Лідія Смірна.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7573 5908 0001 (гривня),4149 4991 1612 6630 (долар) або 5168 7573 7603 1029 (євро) (Смірна Лідія Степанівна), її контакти – 0(50) 582 23 20.

Зараз ви читаєте новину «Аміні Смірній на реабілітацію потрібно 100 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути