середа, 19 грудня 2018 11:33

Новонародженій Ксенії Косянчук потрібна допомога на обстеження за кордоном

Автор: Фото надане Наталією Косянчук
  Українські лікарі не можуть поставити Ксюші точний діагноз.
Українські лікарі не можуть поставити Ксюші точний діагноз.

14-місячна Ксенія Косянчук з Києва потребує обстеження за кордоном. У дівчинки є затримка розвитку, унаслідок родової травми має проблему з ногами й шийним відділом. Під питанням синдром Ларсена – захворювання, при якому дитина народжується із чисельними вивихами.

"Ксюша в нас із двійні, має ще сестричку Христинку. Вони народилися недоношеними. Із Христинкою все гаразд, вона вже ходить. А в Ксюші проблеми почалися на 28 тижні вагітності. У неї виявили "внутріутробну" ішемію. Кесарити було зарано, бо друга дівчинка була надто маленька. Оперували в 33 тижні й 3 дні. За тиждень до пологів Ксюша перевернулася вверх ногами. Мене заспокоїли, що так буває. Плацента на той час застаріла й води стали зелені. Це негативно впливає на нервову систему плоду. Мене оперували під спинальною анестезією. Я була при свідомості. Бачила, як дістали Христинку. А Ксюша зачепилася руками, ніяк не могли звільнити. Я почула два хлопки, то були переломи кісток. А потім дитина так само зачепилася й головою. Унаслідок – ще й гіпоксія.

У пологовому ми перебували 9 тижнів, а потім перевели в "Охматдит". Там виявили два переломи плечових кісток, гомілки й ключиці. Казали, що це внутрішня нерозвиненість. Мовляв, переломи були ще під час вагітності. Я переконана, що це не так. Усе сталося з вини лікарів. У 7 місяців робили гіпсування і я теж чула хлопок. Зараз ніжки в дитини розведені в сторони, як на шпагаті.

Ксюша відстає в розвитку. Лікарі кажуть, що вона житиме як рослина. Але ми не віримо. Возимо дитину на реабілітацію. І є вже зміни. Ксюша вже реагує на звуки, голоси, пізнає нас, проситься на руки. Її м'язи стали більш розслаблені. Але досі нам не можуть поставити точний діагноз. Радять обстежитися в Швейцарії або Німеччині. Тут маємо зробити МРТ, воно коштує близько 7 тисяч гривень. Опісля лікар відішле результати в закордонні клініки. Будемо чекати відповіді.

Генетичний аналіз на синдром Ларсена можна було зробити в "Охматдиті", коштує 70 тисяч гривень. Лікарі кажуть, що не потрібно, бо це не впливає на лікування. Але я хочу повністю дитину обстежити. Яка буде сума, знатимемо, як із закордонної клініки вишлють рахунок. Але вже маємо шукати гроші, бо воно буде не дешевим", — говорить Gazeta.ua мати Наталія Косянчук.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 4149 4978 3390 5658 (Косянчук Наталія Миколаївна), її контакти: 0 (93) 776 17 71.

Зараз ви читаєте новину «Новонародженій Ксенії Косянчук потрібна допомога на обстеження за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути