вівторок, 16 січня 2018 18:09

Аміна Смірна потребує термінової допомоги на іпотерапію – курс коштує 11 тис. грн

Автор: Фото надане Лідією Смірною
  Аміна Смірна потребує постійної реабілітації
Аміна Смірна потребує постійної реабілітації

Аміна Смірна, 2,9 роки, з Дніпра має ДЦП. Дитина потребує постійної реабілітації. Весь 2018 рік розписаний на кожен місяць. Найближча реабілітація буде з 18 січня. Дитина має пройти курс іпотерапії. Але в матері на неї не вистачає коштів. Курс коштує 11 тис. грн.

"Аміночка народилася здоровою. Мій син Тимур дуже хотів сестричку. Але на другу добу дитина почала жовтіти. Лікарі спочатку припускали, що це жовтушка. А виявилося, що в крові почав різко збільшуватися білірубін. Аналізи брали майже кожні три годни. Робили світлолікування. На третю добу зробили переливання крові. Але через чотири години, білірубін знову почав підніматися. Донечку госпіталізували в реанімацію. А згодом в патологію для новонароджених. Опісля виписали додому.

Ми продовжували лікування. Але після вірусної інфекції Аміна перестала чути. Разом з ДЦП нам ставили різні діагнози. Лікарі в один голос казали: "Мамочка, у вас дуже важка дитина".

Але я не здаюся. Вожу свою донечку скрізь, куди тільки можна. Слух відновився. Ми буваємо в Трускавці, Львові, Іваново. Дуже допомогла войта-терапія. Це фізіотерапевтичний метод лікування патології моторних функцій при ДЦП. Її розробив чеський невролог Вацлав Войта. В Чехію їздили в жовтні торік. Дома постійно займаємося лікувальною фізкультурою, плаванням, йогою, робимо масажі, займаємося з логопедом. Аміна вже пробує говорити, сидить, з допомогою робить кроки. Їй поки що важко втримати рівновагу, не слухаються руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наш двоповерховий будинок згорів дотла разом із тваринами, що залишились" - сталася пожежа у притулку

Я не маю зупинятися, треба продовжувати возити дитину на реабілітацію. Аміна на спеціальній дієті без глютена і козеїна. Це теж виходить недешево. З фінансами у нас дуже складно. 18 січня маємо бути на іпотерапії. Тому звертаюся до небайдужих людей. Будемо вдячні за будь-яку допомогу", - розповіла Gazeta.ua мати Лідія Смірна.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку - 5168 7572 9894 7377 (Смірна Лідія Степанівна), її контакти – 0(50) 582 23 20.

Зараз ви читаєте новину «Аміна Смірна потребує термінової допомоги на іпотерапію – курс коштує 11 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути