четвер, 17 січня 2008 08:31

Американський суд зобов"язав Лівію виплатити шість мільярдів доларів за підрив літака

Американський суд виніс ухвалу, згідно з якою Лівія повинна виплатити більше шести мільярдів доларів компенсації за підрив французького літака в небі над Нігером у 1989 році.

У цю суму входить вартість літака, компенсація за загибель кожного зі семи громадян США, компенсація моральної шкоди їхнім сім"ям, компенсація суми, яку пасажири могли б заробити, якби не загинули. Крім того, згідно з американськими законами суму потроїли, оскільки причиною падіння літака був теракт.

Літак DC-10 авіакомпанії UTA, на борту якого знаходилися 170 чоловік, 19 вересня 1989 року вилетів рейсом із Парижа до Чаду. Коли літак знаходився над Сахарою, в багажному відділенні спрацював вибуховий пристрій, захований в одній із валіз. В результаті падіння лайнера ніхто з людей, що знаходилися на борту, не вижив.

У 1999 році французький суд визнав Лівію і шестеро лівійських чиновників винними в підриві літака. Лівія, у свою чергу, заявила, що не має відношення до теракту, і відмовилася передати французам обвинувачених.

Слухання з позову про виплату компенсації за загиблих американців почалися в суді США в серпні 2007 року.

Раніше Лівія вже погодилася виплатити по мільйону доларів сім"ям кожного з 170 загиблих при теракті, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Американський суд зобов"язав Лівію виплатити шість мільярдів доларів за підрив літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути