четвер, 25 червня 2009 09:39

Американська кіноакадемія збільшить кількість номінантів на здобуття "Оскара"

Американська кіноакадемія збільшить кількість номінантів на здобуття "Оскара"
Американська кіноакадемія ухвалила рішення збільшити удвічі кількість номінантів на здобуття премії "Оскар" за кращий фільм - до десяти кінострічок, мовиться в прес-релізі Академії. "Після більш ніж шести десятиліть Академія повертається до свого коріння - до часів, коли ширший круг кінострічок борються за звання кращого фільму", - наводяться в тексті слова президента кіноакадемії Сіда Геніса.

Останній раз десять фільмів змагалися за одну з престижних нагород у галузі кіномистецтва в 1943 році - тоді премію одержала легендарна "Касабланка". "Результат буде тим самим - один переможець. Але в перегонах до фінішної прямої з 2009 року братимуть участь десять, а не п`ять фільмів", - відзначив Геніс. За його словами, збільшення числа фільмів-учасників в головній номінації дозволить документальним фільмам, фільмам іноземною мовою і анімаційним фільмам одержати шанс на перемогу. "Збільшення кількості фільмів до десяти дозволить критикам Академії, що беруть участь в голосуванні, відзначити і включити в список номінантів більше приголомшливих фільмів, які нерідко фігурують в інших номінаціях на "Оскар", але не можуть змагатися за головний приз", - пояснив рішення кіноакадемії Геніс.

Церемонія вручення "Оскара-2009" відбудеться 7 березня 2010 року в театрі Kodak у Лос-Анджелесі. Списки кандидатів, що претендують на включення в різні номінації, будуть розіслані членам жюрі 28 грудня, завершиться голосування 23 січня. Список кандидатів на здобуття премії оголосять 2 лютого, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Американська кіноакадемія збільшить кількість номінантів на здобуття "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути