пʼятниця, 18 листопада 2011 09:07

Американець навмання купив камеру зберігання і знайшов там скарб розміром $ 500 тис

Американець навмання купив камеру зберігання і знайшов там скарб розміром $ 500 тис

Житель каліфорнійського міста Сан-Хосе на ім'я Джон, який заплатив 1100 доларів за вміст покинутої камери схову, виявив у ній золоті дублони та срібні песо, випущені в період з XVI по XIX століття. Експерт оцінив вартість скарбу в 500 тисяч доларів, передає ABC News.

Про щасливу знахідку громадськості повідомила Лаура Дотсон, одна з провідних популярних американських реаліті-шоу Storage Wars на телеканалі A & E Network, учасники якого намагаються збагатитись, купуючи наосліп майно, що зберігається в безгоспних камерах схову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецький студент виграв майже 9 мільйонів доларів у покер

Так званий "self storage" - досить затребуваний у США вид послуг, коли приватні особи та організації беруть в оренду приміщення або контейнери для зберігання своїх речей. Якщо орендар протягом певного періоду часу не оплачує послуги зберігання, фірма-власник камери може накласти арешт на її вміст і пустити все майно з аукціону.

При цьому потенційним покупцям дозволяється лише швиденько заглянути в бокс, щоб визначити "на око", чи варто купувати те, що там зберігається. По закінченню торгів новим власникам пропонується звільнити камеру зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бідний вчитель з Індії виграв на телешоу $ 1 млн

Серед учасників подібних аукціонів нерідко зустрічаються професійні "мисливці" - найчастіше власники антикварних магазинів і ломбардів. Час від часу в камерах зберігання дійсно знаходять предмети старовини й твори мистецтва.

Приміром, один з учасників вищевказаного реаліті-шоу примудрився знайти чотири картини Пабло Пікассо й невідомий раніше лист Авраама Лінкольна, який він потім продав за 15 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Американець навмання купив камеру зберігання і знайшов там скарб розміром $ 500 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути