середа, 09 листопада 2011 16:31

Німецький студент виграв майже 9 мільйонів доларів у покер
11

Фото: Reuters

Німець Піус Хайнц виграв чемпіонат світу з покеру. Нагородою першому в історії найпрестижнішого турніру, який проводиться з 1970 року, переможцю з Німеччини стали 8,72 мільйона доларів.

Опонентом 22-річного уродженця Кельна у заключній фазі чемпіонату (heads up) був колишній шахіст чех Мартін Сташко. Турнір "один на один" тривав більше шести годин, ледь не побивши рекорд 28-річної давності. Лідерство поперемінно переходило від одного гравця до іншого, а фінальною стала роздача, в якій у Хайнца на руках були туз і король, у Сташко - сімка і десятка.

"Це найщасливіший день у моєму житті, але я поки не можу повірити в те, що трапилося", - сказав новий чемпіон світу. "Я завжди незадоволений, якщо програю, - зауважив Сташко, який заробив 5,43 мільйона. - Але друге місце - це не так вже й погано".

Третє місце на турнірі, який проходив у Лас-Вегасі, зайняв американець Бен Лемб, визнаний кращим гравцем у покер в 2011 році, його призові склали 4,021 мільйона.

Кращим з українців став Антон Макієвський - восьме місце і 1,01 млн доларів призових. Усього в турнірі, для участі в якому необхідно було заплатити 10 тисяч доларів, билися 6 тисяч 865 осіб.

Чемпіонат світу (WSOP Main Event Championship) проводиться з найпопулярнішого різновиду покеру - Texas Holdem No Limit.

Зараз ви читаєте новину «Німецький студент виграв майже 9 мільйонів доларів у покер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути