субота, 30 листопада 2019 13:57

Американець довів у суді, кому належить борщ

Американець довів у суді, кому належить борщ
gastroguide США: Американець Деро Гоффман довів у суді росіянам, що борщ є українською стравою

37-річний Кілліан Деро Гоффман з Нью-Йорка побачив у супермаркеті у США, власником якого був росіянин, напис: "Борщ — це російська страва".

Цей напис так обурив чоловіка, який вболіває за Україну, що він подав до суду на крамницю. І переміг, пише expres.online.

"Подав судовий позов про навмисне введення в оману споживачів. Я використав інформацію, підтверджену міжнародною агенцією (International ISBN Agency), де вказано, що борщ — страва українського походження. Цю агенцію дуже поважають у всьому світі, тож у судді не було підстав сумніватися. В результаті, буквально нещодавно, суд виніс рішення на мою користь. Борщ — це українська страва", - говорить чоловік.

Власники магазину були змушені прибрати неправдиву інформацію з вітрини.

Кілліан щебече солов'їною так, що може втерти носа багатьом українцям! Він — американець бельгійського походження. Працює програмістом, помічником юриста, є власником віртуального мобільного провайдера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі борщу здивували 33 видами найголовнішої страви України

"Моя прабабуся була українкою, а прадід — німцем, — розповідає американець "Експресу". — Він служив солдатом СС, але згодом перейшов на бік українських повстанців, бо ненавидів нацистів і більшовиків. У Другу світову війну прадідусь, щоб урятувати життя своїй дружині й доньці Алевтині, відправив їх в Україну, у Харківську область, у маленьке село Судиха", - говорить Депо.

Прадід вивів українських солдатів з-під обстрілу дорогою, яку знали лише німці. Згодом його за це розстріляли. У пам'ять про моїх рідних я вирішив вивчати українську мову".

У найбільшому гіпермаркеті Словенії національну страву України борщ почали називати російським супом. На початку 2019 року російська урядова організація "Росспівробітництво" заявила, що це їхня національна страва.

Зараз ви читаєте новину «Американець довів у суді, кому належить борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути