Ексклюзиви
неділя, 23 листопада 2008 17:31

Американці знищили 17 талібів в ході операції на півдні Афганістану

Американські війська знищили 17 талібів в результаті операції на півдні Афганістану, повідомило сьогодні командування військами США в регіоні. Військовослужбовці прибули на вертольотах в один з округів провінції Кандагар, де вступили в бій з групою бойовиків, знищивши 17 з них. Серед американських солдатів і офіцерів жертв немає, передає Associated Press.

Нагадаємо, південна частина Афганістану є центром активності талібських бойовиків. З тих пір, як в 2001 р. до Афганістану були введені американські війська і сили НАТО, режим руху "Талібан" був повалений, проте бойовики до цих пір багато в чому контролюють райони поблизу афгано-пакистанського кордону. Вони здійснюють зухвалі вилазки і напади на патрулі і автоколони як іноземних, так і місцевих військ. Останнім часом уряд країни зробив спроби почати діалог з "Талібаном", щоб політичним шляхом покінчити з партизанською війною. Проте поки таліби відмовляються вести переговори, вимагаючи виведення іноземних військ з території Афганістану.

В даний час в Афганістані знаходяться близько 32 тис. військовослужбовців США. РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Американці знищили 17 талібів в ході операції на півдні Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути