четвер, 27 грудня 2007 13:56

Американці завершили випробування надважкої авіабомби

На авіабазі Уайтмен у штаті Монтана (США) завершені роботи по забезпеченню важких бомбардувальників В-2 новою зброєю – надважкою авіабомбою калібру 15 т, призначеною для ураження високозахищених цілей.

18 грудня 2007 року були успішно завершені випробування по розміщенню надважкої авіабомби Massive Ordnance Penetrator (MOP) калібру 15 т в бомбовідсіку бомбардувальника-невидимки В-2.

Нова авіабомба, що містить заряд масою близько 2,5 т, призначена для ураження заглиблених цілей – вона здатна проникати у грунт і детонувати на глибині понад півсотні метрів. Повідомляється, що бомба має в довжину 6,25 м, а її діаметр становить близько 0,8 м.

Роботи з підготовки МОР до розміщення на В-2 веде автор бомбардувальника, компанія Northrop Grumman з липня 2007 року. А сама бомба була розроблена компанією Boeing.

Розробка авіабомби почалася 2004 року з отриманням Boeing контракту ВПС США на розробку засобу ураження об"єктів, на яких може вестися розробка зброї масового ураження. Бомба – керована, і забезпечена системою GPS-наведення, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Американці завершили випробування надважкої авіабомби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути