четвер, 18 жовтня 2007 09:29

Американці втратили $6,7 млрд через "справу ЮКОСа"

 Американські інвестори, що втратили через "справу  ЮКОСа" $6,7 мільярда, не отримали ніякої компенсації і не можуть порушити судові позови, оскільки Росія досі не ратифікувала російсько-американський договір про захист інвестицій, заявив голова підкомітету палати представників з внутрішньої і міжнародної монетарної політики, конгресмен-демократ Луїс Гут"єррез.

Виступаючи на слуханнях про наслідки "справи ЮКОСа" для американо-російських економічних відносин у конгресі США, Гут"єррез повідомив, що метою слухань було "підштовхнути адміністрацію США почати ставити Кремлю жорсткі питання, коли це стосується захисту інтересів американських інвесторів".

По ситуації навколо ЮКОСа підкомітет направить запит у Білий дім і міністерство фінансів США, повідомив конгресмен.

За його словами, сумнівний аукціон з продажу активів ЮКОСа та інші події навколо цієї компанії "Викликали падіння вартості акцій ЮКОСа і у результаті американські інвестори ЮКОСа так і не отримали компенсацію за свої втрати".

"Хоча ми як і раніше не знаємо, скільки американців понесли фінансові збитки у результаті "справи ЮКОСа", за деякими оцінками, загальна вартість втрат американських інвесторів ЮКОСа становить $6,7 мільярди", - повідомив голова підкомітету.

"Втрати понесли не тільки інституційні інвестори, а й окремі фізичні особи-інвестори, державні і приватні пенсійні фонди", - наголосив конгресмен.

"Випадки, подібні до ситуації навколо ЮКОСа, створюють невпевненість серед потенційних інвесторів, що може привести до значних втрат інвестицій у Росію і перешкодити її інтеграції в глобальну економіку", - заявив Гут"єррез.

За його словами, дії російської влади в енергетичному секторі "є встановленням контролю з боку уряду над ключовим ресурсом економічного зростання у Росії останніх років". РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Американці втратили $6,7 млрд через "справу ЮКОСа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути