середа, 01 листопада 2017 14:32

Американці добуватимуть золото в Карпатах

Американці добуватимуть золото в Карпатах
Мужіївське родовище - єдине чинне в Україні з видобутку золота. Передбачається, що там залягає 55 т золота / фото: МСВ

Міжнародній видобувній компанії Avellana Gold повернули раніше вилучені спецдозволи на розробку Мужіївського родовища в Закарпатській області.

Генеральна прокуратура України повернула компанії спеціальний дозвіл на видобуток поліметалів у Мужіївському родовищі, повідомили в Avellana Gold.

Наприкінці жовтня працівники правоохоронних органів провели обшук в офісі Карпатської рудної компанії, яка належить Avellana Gold. Його проводили в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання майна компанії "Закарпатполіметали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради курорту вирубають масштабну територію лісу

2016 року компанія Avellana Gold придбала підприємства "Карпатська рудна компанія" та "Західна геолого-розвідувальна компанія", які мали спеціальні дозволи на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою та видобування поліметалічних руд на Мужіївському родовищі.

Мужіївське родовище - єдине місце в Україні з видобутку золота. Передбачається, що там залягає 55 т золота, 1 млн т цинку і свинцю, розвіданих запасів. У грошовому еквіваленті це майже $3,8 млрд.

Компанія з США Avellana Gold планує інвестувати близько $100 млн в розроблений нею проект з видобутку золотої і золото-поліметалічної руди на Закарпатті. Компанія має намір розробити нову інфраструктуру і стратегію розвитку Мужіївського родовища з використанням сучасного обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Американці добуватимуть золото в Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути