субота, 18 серпня 2018 13:08

Американці розкритикували "Мотор Січ"

Американці розкритикували "Мотор Січ"
Американське видання написало критикуючу статтю про "Мотор Січ". Фото: Radio

ПАТ "Мотор Січ" пов'язує критичну публікацію американського видання The Washington Times про співпрацю підприємства з КНР з недобросовісною конкуренцією РФ в сфері військово-технічного товариства.

В статті зокрема йшлося про постачання авіадвигунів АІ-222 для китайських навчально-бойових літаків (УБС) палубної авіації JL-10, передає Інтерфакс.

"Тільки сліпий не побачить за всієї піднятою галасом лобіювання інтересів російських виробників ... Такі методи мають всі ознаки недобросовісної конкуренції", - йдеться в заяві "Мотор Січ" для ЗМІ.

"Автор статті закликає чинити тиск на Україну, щоб вона відмовилася від співпраці з КНР, пафосно називаючи його" ножем в спину ", - додають в компанії.

При цьому, у разі розірвання контракту" Мотор Січ ", до Китаю будуть поставлені аналогічні російські двигуни АІ-222. Після подій 2014 року компанія позбулася ринку в РФ і доклала серйозних зусиль для розширення позицій на альтернативних ринках, включаючи КНР. "Мотор Січ" розробив для китайського замовника нову модифікація авіадвигуна АІ-222 без російських комплектуючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк пояснив, чому знецінюється гривня

"У той же час, РФ використовує виготовлені в порушення ліцензійних умов двигуни АІ-222 для установки на навчально-бойові літаки Як-130, і постійно роблять спроби організувати поставку зазначених двигунів в Китай замість української продукції", - наголошують в компанії.

"Розрив ділових відносин з Китаєм і втрата ринку збуту "Мотор Січ" не вплине на боєздатність ВПС КНР, а ось загострення кризових тенденцій в авіабудуванні України і скорочення робочих місць на провідному в авіаційній галузі та містоутворююче запорізькому підприємстві гарантовано", - додали в заяві.

"Мотор Січ" закликає владу України захистити інтереси українського виробника, і не допустити маніпуляцій і тиску "на догоду ВПК РФ".

"Хто б що не говорив, Китай для України сьогодні - стратегічний партнер", - підкреслили в компанії.

Американське видання The Washington Times 16 серпня опублікувало статтю, в якій йшлося про те, що адміністрація Дональда Трампа повинна "натиснути" на Україну і змусити блокувати співпрацю "Мотор Січ" з КНР. Також різко критикувалось рішення компанії на поставку 250 авіадвигунів для китайських УБС палубної авіації JL-10. Як зазначив колишній радник Комітету у закордонних справах Сенату Вільяма Триплетт (William C. Triplett), "українці беруть гроші американських платників податків однією рукою, а іншою - б'ють американські військово-морські сили ножем в спину". Ще одна причина полягає в тому, що вперше за багато десятиліть уряд США визнало Китай стратегічним суперником, стверджується в публікації.

Зараз ви читаєте новину «Американці розкритикували "Мотор Січ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути