пʼятниця, 17 серпня 2018 17:04

Нацбанк пояснив, чому знецінюється гривня

Нацбанк пояснив, чому знецінюється гривня
Щоб усунути дисбаланс на міжбанківському валютному ринку, Нацбанк цього тижня під час валютних інтервенцій продав $215 млн. Фото: expres.ua

В Україні продовжує дорожчати долар. В обмінниках валюту продають по 28-28,2 грн за дол.

На достатньому рівні залишається пропозиція іноземної валюти зі сторони головних експортних галузей. Це свідчить про відсутність фундаментальних причин для знецінення гривні. Щоправда, спостерігається збільшення попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку. Через сезонні, ситуативні та психологічні чинники, повідомили у прес-службі Нацбанку.

Попит на валюту збільшився зі сторони імпортерів енергоресурсів. Також валюту активно скуповують імпортери товарів і послуг. Крім того, напередодні осені зменшується пропозиція валюти зі сторони населення на готівковому ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння гривні зупиниться - експерт

Щоб усунути дисбаланс на міжбанківському валютному ринку, Нацбанк цього тижня під час валютних інтервенцій продав $215 млн.

У НБУ наголосили, що за режиму гнучкого курсоутворення регулятор згладжує лише значні коливання курсу, які відбуваються внаслідок ситуативних чинників. На економічні фактори він не впливає.

Національний банк України на 17 серпня встановив курс долара на рівні 27,67 грн. Це на 23 коп. більше, ніж було вчора. Євро подорожчав на 39 коп. Коштує 31,46 грн.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк пояснив, чому знецінюється гривня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути