четвер, 23 січня 2020 11:10

Амбітна мета: Укравтодор будує окружні дороги

Укравтодор 2020 року планує будівництво та реконструкцію дев'яти об'їздних шляхів загальною протяжністю 101,5 км.

Про це повідомляє пресслужба державного агентства автомобільних доріг України.

"Українські міста мають звільнитися від транзитного трафіка, адже це зменшує кількість заторів і покращує транзитний потенціал дорожньої мережі. До того ж це позитивно позначиться на безпеці руху, якості повітря, термінах експлуатації дорожнього покриття і зменшить кількість ДТП. Об'їздні дороги - сучасне та перевірене рішення для цих викликів", - зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Зокрема, 2020 року планується продовжити будівництво Північної об'їзної дороги в Житомирі, Північної об'їзної дороги в Рівному, Південно-Західної об'їзної дороги в Полтаві, Південної об'їзної в Дніпрі, об'їзної дороги в Дунаївці, на ділянці між Чернівцями та Хмельницьким.

Автор: ukravtodor.gov.ua
  В Укравтодорі планують побудувати об'їзні дороги навколо міст
В Укравтодорі планують побудувати об'їзні дороги навколо міст

Також розпочнуть роботи з будівництва Північної об'їзної дороги навколо Львова та Північної об'їзної в Тернополі.

Під час будівництва одного з пріоритетних об'єктів 2020 року, швидкісного шосе Н-31 Дніпро - Решетилівка, планується побудувати об'їзну дорогу навколо міста Кобеляки в Полтавській області.

Також у планах будівництво об'їзної дороги міста Берегове, що дасть змогу значно підвищити привабливість України на ринку міжнародних автомобільних перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латання ям іде в минуле. Уряд анонсує масштабний ремонт доріг

Крім того, цьогоріч Укравтодор готує техніко-економічне обґрунтування та проєктну документацію для додаткових об'їзних доріг. Зокрема, це Південно-Східна об'їзна міста Дубно, Північно-Західна об'їзна міста Хмельницький, Північна об'їзна дорога міста Біла Церква, об'їзна дорога міста Стрий, об'їзна дорога міста Кременчук з мостом через річку Дніпро.

Як зазначили в Укравтодорі, там прагнуть створити єдину транспортну систему України - комфортну та безпечну дорожню мережу.

Кабінет міністрів затвердив перелік дорожніх об'єктів, які відремонтують цьогоріч. Оновлять близько 5 тис. км доріг державного та місцевого значення, мости. З Дорожнього фонду на роботи піде понад 30 млрд грн. Ще 20 млрд залучить Укравтодор.

Зараз ви читаєте новину «Амбітна мета: Укравтодор будує окружні дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути