середа, 13 серпня 2008 15:00

Як Саакашвілі підправив текст "Шести принципів"

З плану врегулювання грузино-осетинского конфлікту, раніше узгодженого Францією і РФ, на прохання Грузії прибраний пункт про початок обговорення майбутнього статусу Південної Осетії і Абхазії.

"Цей пункт був прибраний тому, що допускає різні інтерпретації" - заявив Саакашвілі. Президент Франції Ніколя Саркозі підтвердив заяву Саакашвілі, додавши, що пункт про початок обговорення майбутнього статусу двох невизнаних республік прибраний з відома президента РФ Дмитра Медведєва.

На брифінгу в Тбілісі президент Франції Ніколя Саркозі відзначив, що "в ході зустрічі з Михайлом Саакашвілі були внесені певні зміни в текст". За словами Саркозі, "після ухвалення цього документа головами МЗС ЄС буде сформований документ у вигляді резолюції, що має обов"язкову юридичну силу". Він повідомив, що "внесені до тексту зміни стосуються, зокрема, того, що з документа вилучені слова про міжнародне обговорення майбутнього політичного статусу Абхазії і Південної Осетії, і акцент зроблений на міжнародні переговори з метою забезпечення стабільності і безпеки в цих регіонах Грузії".

Як передає ІТАР-ТАСС, Михайло Саакашвілі, у свою чергу, виразив "задоволення досягненням домовленостей про припинення вогню " і вказав "на необхідність інтернаціоналізації процесу забезпечення безпеки в зоні південноосетинського конфлікту". Він відзначив, що "погоджено вилучені з первинного тексту документа питання міжнародного обговорення статусу Абхазії і Південної Осетії, оскільки територіальна цілісність Грузії - це незмінний принцип і немає необхідності вести дискусію по даній темі".

Зараз ви читаєте новину «Як Саакашвілі підправив текст "Шести принципів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути