понеділок, 04 лютого 2008 15:17

Як Обама кусав Хіларі Клінтон (ФОТО)

Карнавал або "П"ята пора року", як його називають в Німеччині, завжди починається 11 листопада об 11 годині 11 хвилині 11 секунді. На цей раз перше свято блазнівського календаря припало на неділю, що дуже порадувало клоунів і просто любителів безтурботних веселощів.

У Німеччині сезон карнавалів триває чотири місяці. Столицями свята вважаються Кельн, Бонн, Майнц, Дюссельдорф і Мюнхен. Карнавали триватимуть до 5 лютого.

Сьогодні у Німеччині божевільний понеділок (Rosenmontag).

Цього дня через все місто рухаються колони виряджених і розмальованих клоунів. У цей понеділок в багатьох регіонах Німеччини дійсно можна божеволіти, пустувати, бешкетувати. Він - особливий. Німці називають його Rosenmontag, хоча з трояндами він має мало спільного. Rosen в даному випадку - діалектна форма дієслова rasen - "скаженіти", "божеволіти". І, отже, Rosenmontag - це "скажений понеділок".

Головними героями карикатурних ляльок, виконаних вельми точно і досить по-злому, найчастіше стають провідні політики.

Сьогодні головною вулицею Дюссельдорфу проїхали карикатурні фігури американських політиків Хіларі Клітнон і Барак Обама, які ведуть запеклу боротьбу за крісло президента.

Як відомо, Клінтон і Обама є лідерами в боротьбі за звання єдиного кандидата в президенти США від Демократичної партії. У їхніх політичних супротивників, республіканців, також виявилися фаворити - це Мітт Ромні і Джон Маккейн. За прогнозами, партійні лідери можуть визначитися після 5 лютого, коли первинні вибори і збори однопартійців пройдуть в двох десятках американських штатів.

"Газета по-українськи"

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Як Обама кусав Хіларі Клінтон (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути