понеділок, 01 листопада 2021 21:22

Як Київ уперше пережив тотальну перевірку ковід-сертифікатів - фоторепортаж
12

Київ сьогодні прожив перший день за правилами червоної зони карантину. У пасажирський транспорт, ТРЦ та заклади громадського харчування пускали за наявності сертифікатів про вакцинацію або негативних тестів на коронавірус.

Документи у метрополітені перевіряли працівники поліції вибірково. У разі відсутності тесту чи сертифікату - просять покинути підземку.

"Не штрафуємо нікого. Ми ж теж люди. Якщо пасажир адекватно себе поводить та дотримується вказівок, то просто просимо вийти. Якщо будуть сперечатися, то будемо вже штрафувати. Сьогодні мало в кого немає сертифікатів. Усі залюбки показують. У кого нема - розвертаються і йдуть. Битися ніхто не починав", - розповів старший сержант поліції Олег Охремчук.

За словами правоохоронців, у метро сьогодні близько на 60% менше пасажирів. Ходять не лише у вагонах, а й перевіряють на вході.

У ТРЦ перевівіряють документи тільки на вході в магазин, кінотеатр та на фудкортах
Фото: Лілія МИЦКО
У метрополітені рейди розпочали близько 09:00
У метрополітені рейди розпочали близько 09:00
У ТРЦ перевівіряють документи тільки на вході в магазин, кінотеатр та на фудкортах
У більшості пасажирів є сертифікати про вакцинацію

У наземному транспорті водії не питають сертифікати. Однак поліція може навідатись, попереджали пасажирів.

У торговому центрі Lavina Mall на вході не просили ковід-документи. Однак у більшість магазинів без сертифікатів, чи тестів - не пускали. Утім були і такі заклади, що обслуговують покупців без зайвих питань.

На фуд-кортах касири запитували наявність сертифікатів. Лише тоді приймали замовлення. McDonald's продає їжу тільки на виніс, а за столиками сидіти забороняють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни у черзі на вакцинацію влаштували мордобій

"Ми не можемо у всіх перевірити, бо це буде дуже довго, черги стоятимуть. Та й людина з документом може замовити на п'ятьох друзів без сертифікату", - каже адміністраторка закладу.

Однак відвідувачі все одно ідуть із замовленням за столики, але подалі від закладу. Правоохоронців тут немає, а дехто з покупців ходить без маски.

Вхід у місцевий кінотеатр перекрили. Працівники перевіряють у кожного гостя документи. До незадоволення людей готові, однак правила будуть виконувати все одно.

У червоній зоні адаптивного карантину перебувають 15 областей України - Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська область.

У помаранчевій - вісім регіонів, і два все ще знаходяться в жовтій.

Зараз ви читаєте новину «Як Київ уперше пережив тотальну перевірку ковід-сертифікатів - фоторепортаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути