Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2012 11:28

Ахметов подарував Донецьку "швидку допомогу" для бездомних тварин

Ахметов подарував Донецьку "швидку допомогу" для бездомних тварин
Фото: tsn.ua

В Україні почала роботу перша служба "невідкладної допомоги" для вуличних собак і кішок. Наприкінці липня вона з'явилася в Донецьку на гроші Ріната Ахметова. За викликами виїжджає спецавтомобіль "Форд", який всередині обладнаний як мобільний медпункт, має кріплення для кліток, вентиляцію, оббивку з матеріалу, що миється. У бригаду швидкої ветеринарної допомоги входять ветлікар і фельдшер з необхідним набором медикаментів, а також водій. В середньому бригада обслуговує по 5 викликів на день. Постраждалим бродячим тваринам надають першу медичну допомогу на місці, де їх виявили небайдужі громадяни. Після цього на спецмашині поранених тварин доставляють у притулок "Піф". Там оперують і виходжують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку захисники собак також закликали бойкотувати Євро-2012

"Кожен житель Донецька може звернутися по допомогу, якщо, наприклад, на дорозі побачить збиту собаку або кішку, - розповіла Gazeta.ua менеджер проекту Анжеліка Салащенко. - Ветеринарна допомога для бездомних тварин працює безкоштовно. На купівлю спецмашини фонд "Розвиток України" Ріната Ахметова витратив 250 000 гривень. І ще фонд витрачає по 30 - 50 000 гривень на місяць на лікування вуличних тварин."

Окремою частиною проекту є стерилізація і чіпування. Їх за кошти того ж фонду проводять як хворим, так і здоровим бездомним тваринам. Крім того, бродячим собакам роблять щеплення від сказу, і тільки після цього випускають назад у середовище проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеські собаки носять мікрочіпи з інформацією про податки

За рік в Донецьку чіпували і стерилізували приблизно три тисячі бездомних тварин. А у вересні, за словами Анжеліки Салащенко, фонд "Розвиток України" придбає для тварин апарати для рентгена та УЗД, за допомогою яких будуть обстежувати потерпілих чотириногих волоцюг.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов подарував Донецьку "швидку допомогу" для бездомних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути