четвер, 01 липня 2010 19:30

Ахметов отримав 75% акцій меткомбінату ім. Ілліча

 

Сьогодні народний депутат від Партії регіонів і мільярдер Рінат Ахметов побував на металургійному комбінаті ім. Ілліча в м. Маріуполі і зустрівся з "іллічівцями".

Перед мітингом на заводі відбулися збори акціонерів, де був присутній переважно керівний апарат комбінату і нові власники. Там було оголошено про об'єднання "Ілліча" з компанією Metinvest B.V. Акціонери проголосували за збільшення статутного капіталу ВАТ "ММК імені Ілліча" в 3,7 рази - до 3 млрд. 92,934 млн. грн. Так само вирішено оголосити додаткову емісію акцій до 9 млрд 20,020 млн штук з номінальною вартістю, як і в акцій першого випуску - 0,25 грн/шт.

Metinvest B.V. (власник Рінат Ахметов) увійшов до переліку інвесторів, серед яких будуть розміщені акції додаткової емісії. Очікується, що 75% акцій належатимуть Рінату Ахметову. Йому вже належить контрольний пакет Маріупольського металургійного комбінату "Азовсталь". Ще 23% комбінату ім. Ілліча залишаться під контролем діючого генерального директора ММК Володимира Бойка. І приблизно 2% акцій - у власності решти акціонерів.

"Звертаючись до народу, Ахметов сказав, що дає 2 мільярди на розвиток і реконструкцію комбінату, - повідомив Gazeta.ua один з учасників зборів, який просив себе не називати. - Як він виразився: "Я увійшов сюди з Харцизським трубним заводом, з Інгулецьким гірничо-збагачувальним комбінатом" і з Авдіївським коксохімом".

Народ на це зааплодував, але відразу почав цікавитися чи будуть при новому власнику скорочення. Коли про це запитали Ахметова, він заговорив про те, що потрібно скорочувати шкідливі викиди і собівартість, а від відповіді на запитання про скорочення співробітників ухилився.

"У той же час говорилося і про те, що реорганізація вже розпочата і буде продовжена. Ми це розуміємо так, що будуть викинуті спочатку пенсіонери, а потім і всі "зайві люди", як це було на "Азовсталі". Бойко завірив, що на 2 роки колективний договір, яким обумовлені ті соціальні гарантії, які ми зараз маємо, залишиться в недоторканному вигляді", - сказав наш співбесідник.

Ахметов повідомив, що Володимир Семенович залишиться генеральним директором. Підкреслив, що довіряє Бойко, його совісті і досвіду. Назвав його кращим фахівцем в металургії, якого він завжди поважав. Бойко в своїй промові так само говорив про кризу, яка призвела до об'єднання з "Метінвестом".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов отримав 75% акцій меткомбінату ім. Ілліча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути