четвер, 03 червня 2010 11:12

"GPI-Капітал" заявляє про відсутність наміру керівництва ММК ім. Ілліча персоніфікувати акції "Ілліч-Сталі"

Інвестиційна компанія "GPI-Капітал" (Київ) заявляє про те, що керівництво Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (Донецька область) не має наміру проводити персоніфікацію 100% акцій компанії "Ілліч-Сталь", якій належить приблизно 90% акцій ММК ім. Ілліча.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор "GPI-капіталу" Сергій Веліканов.

"У ЗМІ повідомлялося про те, що згадані дії (викуп власних акцій "Ілліч-Сталлю") відбувалися в рамках підготовки до персоніфікації акцій серед орендарів. У зв'язку із цим вважаю за необхідне довести до вашої відомості, що під час консультацій, які дійсно відбувалися й у яких я брав участь, ніколи не ставилося питання про обмін часток членів організації орендарів на акції "Ілліч-Сталь", - сказав він.

Веліканов повідомив, що протягом тривалого періоду організація орендарів комбінату дійсно була акціонером "Ілліч-Сталі".

Навесні 2009 року, внаслідок викупу "Ілліч-Сталлю" власних акцій в організації орендарів комбінату, компанія стала власником практично 100% акцій.

Крім того Веліканов надав доручення на ім'я виконавчого директора "Ілліч-Сталі" Олександра Рибка від голови правління компанії й комбінату Володимира Бойка, яким дозволялося здійснювати різні маніпуляції з акціями.

Зі слів гендиректора інвесткомпанії, 24 квітня 2009 року в рамках виконання договору на брокерське обслуговування "Ілліч-Сталі" "GPI-капітал" одержав разове замовлення, відповідно до якого необхідно було оформити угоду із продажу 239 580 580 штук акцій "Ілліч-Сталі" за ціною не нижчою, ніж 0,49 гривні/штука.

У замовленні Рибка до "GPI-капітал" сказано, що акції повинні бути продані третім особам, при цьому не повідомляється кінцевий покупець пакета акцій.

Оплата акцій повинна була бути здійснена протягом 12 місяців.

Веліканов повідомив, що угода із продажу 100% "Ілліч-Сталі" була оформлена таким чином, що дозвіл Антимонопольного комітету не було потрібно.

Як повідомляло агентство, раніше ММК ім. Ілліча заявив про те, що брокер інвестиційної компанії "GPI-капітал" Веліканов оформив продаж 4 кіпрським компаніям 100% акцій компанії "Ілліч-Сталь" за дорученням, виданим на персоніфікацію акцій і розподіл державного пакета акцій між орендарями зі збільшенням їхніх часток.

ДКЦПФР підтвердила купівлю компаніями Emorsa Ltd, Liberani Co. Ltd, Rewein Ltd, і Formigos Holdings Ltd (усе - Кіпр) по 25% акцій "Ілліч-Сталі".

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський також підтвердив опосередкований продаж компанії "Ілліч-Сталь" російським інвесторам у травні 2009 року.

26 травня представник компанії Formigos Holdings Борис Подільський заявив про опосередковану купівлю російською фінансово-промисловою групою 100% акцій компанії "Ілліч-Сталь".

У свою чергу голова правління ММК ім. Ілліча Володимир Бойко заявив про незмінність структури акціонерів комбінату й назвав брехнею повідомлення про його продаж.

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «"GPI-Капітал" заявляє про відсутність наміру керівництва ММК ім. Ілліча персоніфікувати акції "Ілліч-Сталі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути