Ексклюзиви
четвер, 12 вересня 2013 16:17

Адвокату "Дорожнього контролю" та його родині погрожують розправою

Адвокату "Дорожнього контролю"  та його родині погрожують розправою
Скрін: gazeta.ua

Адвокату "Дорожнього контролю" 37-річному Віктору Смалію та членам його родини погрожують фізичним насиллям. Днями до нього надійшов лист з погрозами, де адвоката називають "пі**ом" та повідомляють, що він "довые..лся". Сам адвокат пов'язує появу листа з розслідуванням "контролю" стосовно незаконної діяльності приватних штрафмайданчиків  в м. Києві - за словами Смалія, такі штрафмайданчики покривають корупціонери з МВС та ДАЇ.

"Лист надійшов 10-го вересня - його підкинули у поштову скриньку за місцем мого проживання. Якщо вірити тому, що вказано на конверті, то лист ніби надійшов від "Адміністрації Держприкордонслужби". Думаю, його надходження  пов'язане з розслідуванням журналістів "контролю" щодо діяльності штрафмайданчиків, а також з  розслідуванням корупційних схем у МВС і безпосередньо у департаменті ДАЇ - я надаю журналістам правову допомогу. Крім того, минулого четверга ми офіційно заявили правоохоронцям про намір викликати та допитати в судовому засіданні в якості свідків заступника міністра внутрішніх справ Крикуна - він ставив підписи під договорами щодо організації приватних штрафмайданчиків в м. Києві. Також ми хочемо викликати в суд відповідальних працівників МВС і Департаменту ДАЇ, начальника УДАЇ в м. Києві.

Можливо, таким чином нас "відмовляють" від цього наміру", - розказав Gazeta.ua Смалій. Адвокат сподівається, що розголос інформації про погрози змусить зловмисників відмовитися від незаконних дій стосовно нього та членів його родини.

"Наскільки зрозумів, погрожують не тільки мені, але і моїй дружині і дітям - їх у мене четверо. Тому я зробив офіційне повідомлення з приводу погроз, підготував листа до Генпрокуратури і попросив колег розповсюдити його серед правозахисних організацій Європи і США. Можливості відправити дітей та дружину до родичів у мене немає - але якби дозволяли кошти, я обов'язково їх сховав би. Сусід по будинку розказав мені в понеділок, що до нашого під'їзду заходили два хлопця типової бандитської зовнішності, одягнуті у шкіряні куртки - вони розпитували про мене і придивлялися до під'їзду. Наскільки знаю, такі "оглядини" зазвичай проводять перед тим, як вчинити певні незаконні дії - побиття тощо. Тому я став трохи обережніший - намагаюся не повертатися додому надто пізно. Якщо повертаюся пізно, то з кимось. Або ж прошу вийти назустріч свого кума, що живе поруч - він чоловік міцної статури", - пояснив Смалій.

У допомогу міліції адвокат не вірить - він підозрює, що лист могли відправити самі "слуги закону".

"Працівники міліції, яких я викликав після отримання листа, спочатку навіть не хотіли займатися цією справою - сказали, що з аркушів паперу відбитки пальців зняти неможливо. Я наполягав, що на папері можуть залишитися жирові сліди. Кінець кінцем лист у мене офіційно вилучили і запакували в конверт. Але, якщо чесно, не вірю, що вони навіть займуться цією справою. Підозрюю, що лист склали колишні або дійсні працівники міліції - на це вказує стилістика листа. До того ж на приватних штрафмайданчиках зазвичай працюють колишні працівники міліції або їх родичі. Звертаючись до авторів листа, я хочу сказати, що я вас не боюся. Ми і далі будемо піддавати розголосу корупційні схеми в МВС, і далі будемо боротися проти корупціонерів, що перебувають на керівних посадах в МВС. ", - підсумував Смалій.

Зараз ви читаєте новину «Адвокату "Дорожнього контролю" та його родині погрожують розправою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути