Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 12:58

Адвокати придумали "повісити" справу Лозинського на єгеря

Адвокати придумали "повісити" справу Лозинського на єгеря

Матеріали справи екс-нардепа Віктора Лозінського можуть потрапити до суду вже цього місяця. Про це розповів один з трьох адвокатів Лозінського Роман Денисюк.

Підозрюваний закінчує ознайомлення з відеоматеріалами справи. Юрист прогнозує, що всі матеріали можуть бути передані до суду вже цього місяця.

При цьому Денисюк зазначив, що захисники екс-нардепа просять слідство, щоб до нього пустили лікаря, оскільки Лозінський скаржиться на серце.

"Віктору Лозінському в 2006 році робили операцію на серці в Інституті ім. Амосова, і з тих пір йому потрібно регулярно показуватися кардіологам", - сказав юрист.

Разом з тим, слідчі ігнорують клопотання, "хоча це загрожує ускладненнями для здоров'я мого клієнта".

"На всі наші запити відповідають, що в Лук'янівському СІЗО є медики і в разі чого зможуть надати допомогу. Але все, що роблять лікарі в ізоляторі, - це прописують аспірин", - додав адвокат.

Денисюк також заявив, що у справі відсутні будь-які експертизи, які доводять причетність Лозінського до вбивства селянина Валерія Олійника.

"Все обвинувачення будується тільки на свідченнях свідків інших людей, які були присутні під час вбивства (колишні правоохоронці - Михайло Ковальський та Євген Горбенко)", - вважає адвокат.

"Жодних експертиз, які доводять, що Лозинський стріляв зі зброї, немає. Зате в документах фігурує карабін" Бенеллі ", який нібито належить Лозінському. Цю зброю приніс єгер Перепелиця (зараз під арештом) у розібраному вигляді і дав свідчення, що він сам стріляв з нього в Олійника. Слідство ж стверджує, що з карабіна все-таки стріляв Лозінський ", - додав він.

Денисюк зазначив, що Лозінський хоче подивитися цю зброю, "щоб переконатися - чи немає там фальсифікації якоїсь деталі з відбитками Лозінського".

Джерела газети у Генпрокуратурі іронізують над такими аргументами адвокатів Лозинського і заявляють, що докази його провини "залізні".

За версією слідства, Лозинський стріляв в Олійника з карабіна, поки не скінчилися патрони. А потім стрибнув в "Ниву-Шевроле" і тиснув його вже на узліссі, поки жертва не стекла кров'ю.

Лозінський перебуває під вартою з 1 березня 2010 року. Правоохоронним органам він здався сам. У Генпрокуратурі сподіваються, що чотири томи екс-нардеп дочитає до кінця липня. "Ми в серпні плануємо направити справу до суду", - зазначав екс-Генпрокурор Олександр Медведько.

За матеріалами Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «Адвокати придумали "повісити" справу Лозинського на єгеря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути