вівторок, 15 червня 2010 11:03

Лозінський так і не визнав своєї провини

Лозінський так і не визнав своєї провини

Слідчі дії з екс-депутатом-бютівцем Віктором Лозінським, обвинуваченим у вбивстві 53-річного Валерія Олійника, закінчені, допити вже не проводяться, своєї провини він не визнав.

Про це повідомив начальник Управління з особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Дегтярьов.

За його словами, зараз Лозінський, як і інші співучасники злочину, знайомиться з матеріалами справи в порядку статті 218 КПК України.

На уточнення, чи піде справа до суду у серпні-вересні, він заявив, що це залежить від того, наскільки швидко Лозінський ознайомиться з матеріалами.

Лозінський прочитав поки третину з 38 томів. Винним себе до цих пір не визнає, прикриваючись статтею 63 Конституції (вона дозволяє не свідчити проти себе і найближчих родичів).

Разом з тим, в Генпрокуратурі кажуть, що наявних доказів провини Лозінського у них більш ніж достатньо.

"Це був звичайний кримінал, який корениться в кричущу вседозволеність, - говорить Дегтярьов. - Лозинський відчував себе господарем-паном, недосяжним і безкарним, якому дозволено все".

Що стосується інших учасників "сафарі" на мисливських угіддях Лозінського, де так недоречно виявився Валерій Олійник, то в ГПУ повідомили: колишній начальник Голованівського райвідділу міліції Валентин Ковальський і екс-прокурор району Євген Горбенко знаходяться під підпискою про невиїзд (до речі, ходять чутки, що в обмін на свідчення проти Лозінського їм знизили термін, але в прокуратурі їх спростовують).

Нагадаємо, Віктору Лозінському інкримінується вбивство 53-річного селянина Валерія Олійника, яке сталося на території особистих мисливських угідь Лозінського у червні 2009 року.

За даними ГПУ, вбивство Олійника було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

Наприкінці квітня екс-депутату висунули обвинувачення за статтею "Умисне вбивство". Вона передбачає покарання до довічного ув'язнення включно. Сам Лозінський свою провину не визнає і відмовляється давати свідчення, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Лозінський так і не визнав своєї провини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути