Ексклюзиви
понеділок, 23 липня 2007 13:44

Адвокат підозрюваних у вбивстві Курочкіна: "Моїх підзахисних катують"

Адвокат і дружини трьох затриманих у справі про вбивство директора ринку "Озерка" в Дніпропетровську і розстрілі під Києвом людей російського бізнесмена Максима Курочкіна як і раніше стверджують, що проти заарештованих застосовуються незаконні методи дізнання і слідства.

Про це заявив на прес-конференції в Києві в понеділок адвокат затриманих Ровшанбек Розметов.

"Ми підозрювали і підозрюємо правоохоронців в застосуванні незаконних методів дізнання і досудового слідства відносно Едуарда Фурмана, а також відносно затриманих його двох друзів Максима Пугачова і Олександра Єременко", - сказав Розметов.

Він висловив упевненість, що звинувачення, пред"явлені Фурману і його друзям, ґрунтуються на свідченнях, отриманих правоохоронцями шляхом фізичного і психологічного тиску.

За словами дружини Фурмана Ольги, вона підозрює, що "правоохоронні органи використовують методи психологічного тиску на її чоловіка із застосуванням психотропних речовин для того, щоб він надавав свідчення проти себе". Фурман також вважає, що її чоловік відмовився від послуг адвоката Розметова не по своїй волі.

"Я вважаю, що слідству не потрібні адвокати з боку, які об"єктивно відстоюватимуть інтереси підзахисних", - вважає Розметов.

Раніше адвокат вже заявляв, що до його підопічних застосовуються тортури і психологічний тиск, зокрема, підкидання наркотиків для затримання, тортури із застосуванням електричного струму, протигази і нанесення тілесних ушкоджень.

Заяву адвоката категорично спростували в МВС.

В кінці травня міліція заарештувала шістьох чоловік, підозрюваних в причетності до здійснення вбивства директора Дніпропетровського ринку "Озерка" Володимира Воробйова, російського бізнесмена Максима Курочкіна, а також обстрілу машини і вбивства трьох російських громадян в Плютах (Київська область).

Російський бізнесмен Курочкін, який протягом декількох років конфліктував із структурами, близькими до групи "Приват", за право власності на дніпропетровський ринок "Озерка", був застрелений на виході із залу суду в Києві 27 березня.

16 березня в Київській області на Обухівській трасі розстріляли автомобіль "Тойота Ландкрузер", унаслідок чого загинули троє громадян Росії. Міліція як одну з версій події розглядає зв"язок з конфліктом навколо дніпропетровського ринку "Озерка". У ЗМІ пройшла інформація, що убиті були людьми Курочкіна.

Голова правління ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" Воробйов був застрелений в грудні 2006 року в Дніпропетровську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Адвокат підозрюваних у вбивстві Курочкіна: "Моїх підзахисних катують"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути