Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 08:38

Адміністрація Буша підтримала відмову ОБСЄ направити спостерігачів в РФ

 Адміністрація Джорджа Буша підтримує рішення ОБСЄ не направляти спостерігачів від цієї організації на майбутні вибори президента Росії, заявив у четвер журналістам у Вашингтоні заступник офіційного представника держдепартаменту США Том Кейсі.

"ОБСЄ планувала направити спостерігачів на майбутні вибори в Росії, але, на жаль, російський уряд наклав ряд обмежень на їх (спостерігачів) можливості це зробити", - заявив Кейси.

Не дивлячись на готовність російської сторони піти на "ряд поступок", ОБСЄ зрештою встановила, що міжнародні спостерігачі "все одно не матимуть того доступу і свободи пересування, які їм будуть необхідні для ефективного проведення моніторингу за виборами", повідомив американською дипломат.

"Ми підтримуємо їх (ОБСЄ) висновок про те, що вони не будуть в змозі зробити це за тих умов, які висунуті російським урядом, і це викликає жаль", - сказав Кейси.

Підкресливши важливу роль, яку міжнародні спостерігачі відіграють на виборах в різних країнах, заступник офіційного представника держдепартаменту наголосив, що США запрошують на американські вибори спостерігачів з-за кордону.

"Ми запрошуємо зовнішніх спостерігачів, щоб вони відстежували наші вибори тут в США, і ми плекали надію на те, що російський уряд зробить те  саме", - сказав він.

Бюро по демократичних інститутах і правах людини і Парламентська Асамблея ОБСЄ заявили, що не пришлють місію для моніторингу виборів президента Росії 2 березня через обмеження по кількості спостерігачів і терміну їх роботи.

МЗС Росії назвав невиразними пояснення БДІПЛ причин відмови направити спостерігачів. Бюро, за словами офіційного представника МЗС РФ Михайла Каминіна, спочатку не прагнуло домовлятися про взаємоприйнятні параметри моніторингу, а готувало ґрунт для обґрунтування своєї відмови від спостереження за виборами, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація Буша підтримала відмову ОБСЄ направити спостерігачів в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути