понеділок, 12 серпня 2019 07:05

"Пекло наступає" - топ аномальних погодних умов за останні роки

12 серпня 2010 року в Луганську зафіксовали найвищу температуру в історії України + 42°C. Цей рік назвали аномальною спекою у східній Європі. Найбільша спека спостерігалась в центрі, заході Росії та на сході України. Температурні показники на 5-10 °C перевищували кліматичну норму.

Спека супроводжувалась тривалою посухою. Це викликало лісові пожежі та пошкодження врожаю. В Москві, Києві, Дніпропетровську через лісові та торфові пожежі виник смог. У Росії через пожежі загинуло більше 50 людей. У Москві вдвічі зріс рівень смертності (до 700 осіб при середньому показникові 360—380).

Gazeta.ua склала рейтинг аномальних погодних умов за останні 9 років.

Автор: Ірина Кальченко
  Аномальна спека в Україні
Аномальна спека в Україні

5 серпня 2017 року на залізничних станціях Дніпро, Кривий Ріг, Апостолове та Верховцеве Придніпровської залізниці було зафіксовано найвищу температуру + 51 градус. Така аномалія привела до загибелі 3-х людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йде спека до +32

2 серпня 2017 року приблизно о 19 годині в Луцьку через аномальну спеку померла 60-річна жінка. Вона їхала тролейбусом № 15. Жінці раптово стало погано, вона впала на підлогу, але до тями її повернути вже не змогли. Трагедія сталася на зупинці громадського транспорту на проспекті Соборності в Луцьку.

У Львові на вулиці 3 серпня 2017 року помер 60-річний чоловік. За словами лікарів, він мав проблеми із серцем і їх могла загострити спека.

В Одесі на території Військово-медичного клінічного центру Південного регіону помер 55-річний начальник однієї з клінік установи. У клінічному центрі повідомили, що серцеву недостатність могла спровокувати аномальна спека.

Квітень 2019 року став найтеплішим в історії України з 1891. 29 квітня максимальна температура досягла +26,8°С.

Лютий 2019 року увійшов до десятки найтепліших за 139 років спостереження у Києві. Середня температура повітря лютого у Києві склала 0,6 градусів, що вище за кліматичну норму на 4,8 градусів. найхолодніше було 23 лютого, коли мінімальна температура опустилась до 7,7 градусів морозу, а найтепліше - 28 числа, коли максимальна температура піднялась до 11,2 градусів тепла.

Зараз ви читаєте новину «"Пекло наступає" - топ аномальних погодних умов за останні роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути