неділя, 26 серпня 2007 14:37

Яценюк розповів про нову систему видачі віз

Міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк сподівається, що угода про спрощений візовий режим між Україною та ЄС запрацює з наступного року.

Міністр підкреслив, що цей документ буде одним із перших, що його розглядатиме новий парламент. Верховна Рада має ратифікувати цю угоду, і лише після того вона набуває чинності.

"У максимально стислі терміни ця угода буде ратифікована і, скоріш за все, з 1 січня вона буде імплементована як в Україні, так і в Європі", - зазначив Яценюк.

За його словами, в угоді є низка позитивних моментів у видачі віз. Зокрема, передбачено багаторазові візи на 5 років, а також кілька пільгових категорій, що можуть отримати візи, зокрема, бізнесмени.

Також угодою передбачено право українських громадян на апеляцію у випадку відмови у видачі віз і встановлено чіткі терміни, упродовж яких мають видати візу – 10 днів у звичайному порядку, і два дні – у терміновому.

Саме ці пункти допоможуть, на думку міністра, уникнути ще й негативних наслідків після того, як з Нового року Польща приєднається до шенгенської візової зони.

Відповідаючи на запитання журналістів про перебіг службового розслідування, яке було ініційоване у МЗС після звинувачень у тому, що буцімто дипломати з Посольства України у РФ не допомагали під час візиту 21 серпня до Росії прем"єр-міністра України Віктора Януковича, Яценюк сказав, що це службове розслідування закінчено і він щасливий з того, що жодне зі звинувачень на адресу дипломатів не підтвердилося.

Надати подробиці міністр відмовився, сказавши, що з цього приводу буде проведено окрему прес-конференцію, передає BBC.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів про нову систему видачі віз ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути