Ексклюзиви
неділя, 31 березня 2013 23:43

Аби зменшити кількість ДТП, потрібно насамперед зробити дороги, а тоді вже модернізувати ДАІ — Мочанов

Аби зменшити кількість ДТП, потрібно насамперед зробити дороги, а тоді вже модернізувати ДАІ — Мочанов
Олексій Мочанов. Фото: tsn.ua

Аби зменшити смертність на українських автошляхах, насамперед слід привести до ладу самі дороги, а вже тоді оновлювати автомобілі ДАІ.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив автомобільний експерт, автогонщик Олексій Мочанов.

"Я не проти того, щоб технічне оснащення і Державтоінспекції, і транспортної інспекції було на висоті й наближалося до світових стандартів. Але замість того, щоб карати людей, чи думати про корупційні схеми, а справді ставити за мету зменшити смертність, то насамперед треба привести до ладу дороги, а вже тоді оновлювати автомобілі ДАІ, встановлювати камери фіксації порушень і так далі", - зазначив Мочанов.

За словами експерта, причини всіх ДТП на дорогах – це перевищення розумної для конкретної ситуації швидкості та переоцінка власних можливостей як водія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДАІ пропонують забрати з доріг й оснастити техрозвідкою

"Якби люди не перевищували допустиму швидкість, то аварій з тяжкими наслідками було б значно менше", - переконаний автогонщик.

Також, на його думку, в Україні діють нормальні Правила дорожнього руху і адекватні покарання, зокрема фінансові, з огляду на ті можливості, які є в населення.

"Просто треба нарешті почати стягувати штрафи з усіх без винятків. Доки буде бодай невеликий виняток, кожен хотітиме бути в числі тих небожителів, які мають "чудодійну ксіву", номери тощо. Обмежувати необхідно всіх однаково, без винятку, адже демократичне суспільство, у першу чергу, будується на тому, що кожна людина має якийсь внутрішній цензор, "стоп-сигнал", який змушує не вчиняти порушень, тому що це непорядно, не гідно", - пояснив Мочанов.

Зараз ви читаєте новину «Аби зменшити кількість ДТП, потрібно насамперед зробити дороги, а тоді вже модернізувати ДАІ — Мочанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути