Ексклюзиви
субота, 13 квітня 2013 12:39

"Я – закон. Я буду робити те, що хочу" - В Amnesty International розповіли про культуру безкарності міліції

"Я – закон. Я буду робити те, що хочу" - В Amnesty International розповіли про культуру безкарності міліції
Фото: vk.com

Кількість скарг громадян на насильницькі дії міліції у 2012 році, яка офіційно складає понад сто тисяч, не є остаточною. Насправді фактів зловживання правоохоронцями своєю силою набагато більше.

Про це в ефірі телеканалу ТВі повідомила виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"Ми думаємо, що ця цифра не відповідає дійсності, оскільки дуже часто жертви, у тому числі жертви катувань, не скаржаться у силу різних причин: або побоювання подальших переслідувань з боку працівників міліції, або просто зневіра в системі правосуддя. І вони вважають, що це просто марно буде витрачено час і ресурси на юриста, якого потрібно буде залучити", - зазначила Мазур.

Вона розповіла, як один із міліціонерів, який фігурував в одній із скандальних справ, сказав: "Я – закон. Я буду робити те, що хочу, тому що я – закон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 250 тис грн за моральний збиток і тільки один міліціонер-ґвалтівник: М'який вирок суду у справі про зґвалтування гумовим кийком

За словами представника Amnesty International, така заява свідчить про наявність серед представників правоохоронних органів культури безкарності.

"Вони знають, що вони це можуть робити, тому що їх ніхто не буде карати. Якщо б декількох осіб насправді було притягнуто до відповідальності належним чином, для всіх інших це стало би стимулом: така поведінка не толерується, вона є неприйнятною для цієї держави. І це тоді змогло б зупинити хвилю насильства в правоохоронних органах", - пояснила Мазур.

Нагадаємо, в Amnesty International проаналізували минулий 2012 рік і виявили, що зі 114 474 скарг громадян на насильницькі дії міліції у прокуратурі розслідували лише 1750, унаслідок цього було порушено 320 кримінальних справ проти 438 міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «"Я – закон. Я буду робити те, що хочу" - В Amnesty International розповіли про культуру безкарності міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути