Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2013 00:52

Експерт розповів, як кругова порука у судовій системі рятує міліціонерів-ґвалтівників

Експерт розповів, як кругова порука у судовій системі рятує міліціонерів-ґвалтівників
Максим Шпаченко. Фото: facebook.com

Судова система в Україні на сьогоднішній день — це не меч правосуддя, а надійний захист тих, хто належить до цієї системи — міліціонерів, прокурорів, суддів.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив віце-президент Агентства журналістських досліджень Максим Шпаченко, коментуючи м'який вирок Петровського районого суду Донецька, який засудив до 10-ти, 5-ти і 4-х років ув'язнення трьох міліціонерів, які влітку минулого року побили і зґвалтували кийком чоловіка, затриманого за розпивання пива у громадському місці.

"Річ у тім, що це трапляється постійно, це — не новина, не якийсь шок. Для людей, які почули про це – так, це шок. Та насправді це трапляється завжди, і в міліцейських органах також", - зазначив Шпаченко.

Він заявив, що всі працівники правоохоронної галузі між собою пов'язані.

"Міліція пов'язана з прокуратурою, прокуратура пов'язана зі судом, зі суддею. У них кругова порука. Не можна, щоби хтось випав – коли хтось випадає, то тягне на дно всіх", - пояснив журналіст.

Саме тому, за його словами, м'який вирок міліціонерам-ґвалтівникам є логічним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 250 тис грн за моральний збиток і тільки один міліціонер-ґвалтівник: М'який вирок суду у справі про зґвалтування гумовим кийком

"То добре це чи погано? Мабуть, погано", - сказав Шпаченко.

Експерт наголосив, що 365-та стаття ("Перевищення влади і службових повноважень"), за якою засудили вже колишніх правоохоронців, не може бути насправді однією статтею.

"Зловживання, перевищення чимось виражене. Не може людина просто перевищити свої повноваження – як саме, що вона зробила? Якщо вдарила, то це вже додаткова стаття. Якщо це катування, то треба вказати мотив", - уточнив журналіст.

"Судова система на сьогоднішній день — це не меч, це захист тих, хто належить до цієї системи. Судову систему зараз використовують для того, щоб усувати непотрібних людей. Це не правосуддя", - підсумував Шпаченко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як кругова порука у судовій системі рятує міліціонерів-ґвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути