пʼятниця, 28 грудня 2012 05:30

Зґвалтування у відділку адвокат назвав звичайною справою

— 6 декабря Миша первый раз получил пенсию — 2 тысячи гривен. После того, что случилось, он стал инвалидом второй группы, — говорить про брата 44-річний Юрій БЄліков.

17 червня на опорному пункті міліції в Донецьку правоохоронці зґвалтували будівельника 39-річного Михайла Бєлікова. Його затримали на автостанції за розпивання пива. Зґвалтували у відділку гумовою палицею. Порвали пряму кишку, травмували внутрішні органи. Бєлікову зробили дві операції, потрібна третя з пластики кишечника.

16 жовтня в Донецьку почався суд у цій справі. Дільничного, 24-річного Руслана Суткового, його начальника 48-річного Олега Зайця та солдата з Феодосії 23-річного Вадима Чижкова звинувачують у тортурах. Їм загрожує по 10 років.

— Это рядовое дело. Не стоит раздувать из мухи слона, — сказав на першому засіданні адвокат Чижкова 54-річний Віктор Давидов.

Крім Бєлікова, від тих же міліціонерів постраждали ще п'ятеро людей.

11 грудня солдат-контрактник 23-річний Геннадій Васюк виступив у суді. 17 червня він був свідком побиття в тому ж кабінеті іншого чоловіка — Максима Василенка.

— Отмечали День участкового, — згадує той день Васюк. — После Василенко в кабинет завели Беликова. Потом слышал разговор между патрульным Бикинеевым и Чижковым. Последний хвастался, что Сутковой насиловал палкой, а потом предложил Чижкову, и тот согласился.

Михайло Бєліков позивається до МВС на 2 млн грн. Він має дружину та двох дітей.

Тетяна ЗАРОВНА

30

градусів тепла зафіксувала Центральна геофізична обсерваторія Києва 1 травня. Така аномальна спека у столиці була вперше із 1881 року. Попередній рекорд — 2009-го. Тоді температура була на 2,5°С менша. Найнижча температура 1 травня в Києві зафіксована 1940 року, становила -1,5°С.

307

мільйонів доларів заплатив уряд за 10 швидкісних потягів "Хюндай Ротем". Почали курсувати 27 травня. За тиждень поламався перший потяг. Відтоді чи не кожного рейсу траплялися поломки. Транспорт не пристосований до наших колій, електропотужностей та погоди.

 

35-річний Віталій Запорожець 27 червня отримав 14 років за вбивство начальника міліції. Сидить у 10-місній камері в Бориспільській колонії на Київщині. Щомісяця його провідує брат Володимир.

— Настрій у нього бойовий, готовий боротися із системою, — каже адвокат Костянтин Попов.

Віталій Запорожець, із села Семиполки Броварського району, 4 вересня торік розстріляв із рушниці начальника селищного відділку міліції 37-річного Миколу Симоненка. Селяни стали на бік Запорожця.

Володимир ХОМ'ЯК

 

Зараз ви читаєте новину «Зґвалтування у відділку адвокат назвав звичайною справою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути