пʼятниця, 12 лютого 2010 15:58

83000 контрабандних квітів львівські митники перераховували добу

83000 контрабандних квітів львівські митники перераховували добу

Перед Днем Святого Валентина на митному посту "Краковець" на Львівщині митники затримали 83 724 контрабандних троянд, хризантем та гіацинтів у горщиках.

Контрабанду оцінили на суму 480 036 грн. Везли рослини з Голландії.

Квіти перевозили українці вантажними автомобілями "Сканія" і "Ман" з причепами для торгової фірми "Бодан-П" у село Припруття Новоселицького району Чернівецької області.

"Хлопці задекларували 8174 штук свіжозрізаних квітів і 4404 – у горщиках. Усього на суму 7115 євро. А насправді квітів виявилося приблизно у десять разів більше – 83 724 штук, - розповідає львівський митник Анатолій Скакун, 40 років. - Хлопці квітів не ховали ніде. Просто не сподівалися, що ми їх будемо перераховувати. По такій контрабанді ми мусимо швиденько приймати рішення, бо рослини ж довго стояти не можуть. Вони з Голландії транспортуються тиждень".

Скакун розповідає, що усю партію перераховував майже 24 години з чотирма працівниками Торгово-промислової палати та чотирма вантажниками.

Контрабандою перевозили хризантеми і троянди. Також 5 836 живих рослин різних сортів у горщиках: гіацинтів, цикламенів, орхідей.

"Від Дня Валентина – і до восьмого березня квіти з-за кордону везуть щодня, - продовжує митник. - Ми спостерігаємо, що більше завозять не зрізи, а квіти у горщиках. У час кризи люди хочуть купувати такі, що довше постоять, бо ж дороге задоволення".

Зараз ви читаєте новину «83000 контрабандних квітів львівські митники перераховували добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути