четвер, 15 вересня 2011 22:18

49% українців хочуть жити за кордоном - опитування

49% українців хочуть жити за кордоном - опитування

51% українців стверджує, що не бажає переїжджати жити і працювати в іншу країну, а ще 8% - готові при цьому агітувати іноземців переїжджати до України. Про це свідчать результати опитування щодо міграційних настроїв українських громадян, проведеного у період з 12 по 22 серпня компанією "Research & Branding Group".

Проте 49% респондентів все ж хотіли б переїхати жити за межі України, але, при цьому вони або не мають такої можливості (16%), або хочуть жити і працювати в двох країнах паралельно (10%). А от 8% опитаних вважають, що зможуть набагато краще жити в іншій країні.

На думку українців, зарубіжною країною, в якій найкраще реалізовано принцип "держава для громадян" є Німеччина. Так вважає 20% населення. Потім найбільш привабливими для українців є США - 11%, Швейцарія і Швеція по 7%, 5% - Канада. Великобританію, Росію, Білорусь і Францію назвали 4% респондентів.

Проте на думку 9% українців, у світі взагалі не існує країни, де був би реалізований принцип "держава для громадян".

Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2075 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%.

Зараз ви читаєте новину «49% українців хочуть жити за кордоном - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути