вівторок, 13 вересня 2011 12:37

Українцям не цікавий доступ до публічної інформації - опитування

Українцям не цікавий доступ до публічної інформації - опитування

Більше половини українців не знають, що в Україні був прийнятий закон про доступ до публічної інформації. Про це свідчать дані опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно із опитуванням, 52,4% респондентів відповіли, що не знають про те, що в Україні був прийнятий закон про доступ до публічної інформації. 36,5% щось чули про це, але не знають у подробицях, 10,6% знають про прийняття цього закону і знають про його основні положення. 0,5% - не відповіли на поставлене запитання.

48,3% опитаних вважають, що цей закон нічого не змінить для того, щоб зробити владу прозорішою і менш корумпованою. 20,6% українців вважають, що цей закон матиме певний вплив, але недостатньо істотний. 26,7% не змогли дати свою оцінку, і 4,2??% - вважають, що в сфері прийняття цього закону влада стане прозорішою і менш корумпованою.

Дослідження було проведено з 10 по 17 серпня 2011 року. Було опитано 2007 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Українцям не цікавий доступ до публічної інформації - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути