четвер, 13 грудня 2012 16:06

49 автостанцій Донецької області закриються через незаконну зміну власника

Ситуація з міжміськими пасажирськими перевезеннями в Донецькій області досягла кризи, яка вже завтра може призвести до припинення роботи 49 автостанцій Донецької області (всіх великих станцій).

Діяльність ТОВ "ДОПАС" ("Донецьке обласне підприємство автобусних станцій"), яке контролює перевезення, продає квитки, координує роботу мережі транспортних підприємств, повністю заблокована. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила прес-секретар підприємства Вікторія Жук з посиланням на директора Олену Бордюгову, яка в даний момент (по ситуації на 15.00) дає свідчення у Ворошиловському районному відділенні міліції Донецька.

"10 грудня у нас була незаконно - без протоколу обшуку - вилучена кругла печатка, затриманий начальник фінансового відділу, 12 годин тривав її допит, при цьому їй не давали можливості поспілкуватися з родичами та адвокатом, була знищена особиста SIM-карта, - повідомила Вікторія Жук . - Наша діяльність фактично вже паралізована. А без нас перевізники не зможуть перевозити пасажирів, так як "ДОПАС" - це не просто автостанції. У вартість кожного автобусного квитка входить страховка, транспорний і станційний збір і якщо з завтрашнього дня наші автостанції не будуть працювати, припиняться і перевезення. Зараз через держреєстратора проводяться спроби заміни директорів на наших підприємствах, що відбувається без відома засновників. Є підозри, що підробляються підписи і незаконно використовується наша печатка. Це призведе до зупинки міжміських маршрутів, зриву графіка руху. Спроби вкрасти корпоративні права на підприємствах "Автовокзали Донбасу" і "Донецькі автовокзали" призведе до проблем для всіх пасажирів області.

За інформацією директора "ДОПАС" метою кримінального переслідування є зміна господаря автостанцій Донецька і Донецької області.

"Депутат Донецької обласної ради від Партії регіонів, користуючись невизначеним впливом на Податкову службу України в Донецькій області, тиранить ТОВ" Донецьке обласне підприємство автобусних станцій ". Понад 500 співробітників "ДОПАС" вже знаходяться на межі нервового зриву. Виною цьому - постійні обшуки на підприємстві, в ході яких вилучено практично всі бухгалтерські та податкові документи, комп'ютери. Крім того, протягом останнього місяця на засновників підприємства здійснюються прямі погрози від правоохоронних органів. По суті пред'явити ТОВ "ДОПАС" нічого. Саме тому наїзди податкової здійснюються з необгрунтованих приводів. За словами інспекторів ДПСУ, "ДОПАС" перевіряється в рамках кримінальної справи, порушеної у відношенні посадових осіб підприємства "Орлан К". Ця справа порушена ще у 2004 році, а ТОВ "ДОПАС" утворено і засновано в 2011 році. Більш того, "Орлан К" не має договірних відносин з "ДОПАС", спільних акціонерів і посадових осіб. Перший раз про дане підприємство директору стало відомо в день обшуку ", - говорится в офіційному повідомленні, яке поширив" ДОПАС ".

Перевізники стверджують, що спроби достукатися до керівництва міста і області марні, а скарги в Генпрокуратуру відправляють назад в область.

Зараз ви читаєте новину «49 автостанцій Донецької області закриються через незаконну зміну власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути