вівторок, 05 липня 2011 22:50

27 січня стане Днем пам'яті жертв Голокосту

27 січня стане Днем пам'яті жертв Голокосту

27 січня в Україні має стати Днем пам'яті жертв Голокосту. Сьогодні депутати доручили Кабінету міністрів ухвалити відповідну постанову

Крім того, цього року в Україні на державному рівні буде відзначатися ще одна траурна дата - 70-річчя трагедії Бабиного Яру. Згідно прийнятій сьогодні постанові, Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" буде передано будинок по вул. Мельникова, 44. Там розміститься дирекція заповідника і тематична фотовиставка. У плані подальшого розвитку заповідника планується передбачити науково-просвітницький центр "Спадщина" і пам'ятник жертвам погромів. Міністерству культури і туризму доручено створити окремий сайт, присвячений заповіднику "Бабин Яр".

У річницю трагедії в Українському домі буде організована експозиція "Історія та культура євреїв України", а в школах пройдуть тематичні уроки.

Як зазначає автор постанови, комуністка Вікторія Дем'янчук, тільки за офіційними даними в Бабиному Яру загинуло більше ста тисяч осіб - військовополонених, євреїв, циган, комуністів, підпільників, партизанів і націоналістів.

Зараз ви читаєте новину «27 січня стане Днем пам'яті жертв Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути