неділя, 09 березня 2008 15:05

25-тонний самохід розвернув житловий будинок (ФОТО)

На Уралі ведеться розгляд незвичайного ДТП. Самохідна зенітна установка продемонструвала, на що здатна не тільки в бою. У одному з селищ вона врізалася в житловий будинок. Після аварії водій 25-тонної машини спробував сховатися. А куди так поспішав екіпаж зенітки - на стрільбу чи в магазин, - належить з"ясовувати військовій автоінспекції.

Господар пошкодженого будинку зараз рахує збитки. Він будував сам з 1991 року, цього року залишилися вже тільки захисні роботи. Сьогодні йому довелося ночувати в лазні - через дірку в стіні в будинку стало холодно.

"Копієчка до копієчки. Все вкладалося, намагався прикрити свій тил, створити щастя для сім"ї. Воно близьке, але примарне", - говорить господар будинку Олег Петров.

За офіційною версією військових, ця зенітна установка через поломку відстала від загальної колони, яка рухалася на полігон для проведення стрільби. Дорога проходить поряд із селищем. Після швидкого ремонту екіпаж зенітки, щоб швидше наздогнати своїх, вирішив зрізати частину шляху через селище.

"Порушення є, - визнає керівник прес-служби Приуральського військового округу Костянтин Лазуткін. - Але він намагався швидше наздогнати колону".

Проте кадри, зроблені відразу після того, як машина в"їхала на територію селища, свідчать про інше. Ось водій повернувся з магазина. Тільки з другої спроби йому вдається піднятися на борт машини. Ніхто нікуди не поспішає. Місцеві жителі упевнені, що візит в магазин і був головною метою військових. Вона часто приходять сюди за покупками, але в основному пішки. На бойовій машині приїхали вперше.

"Водій був нетверезий, прийшов в магазин, купив 2 пляшки горілки, сів в машину, але чомусь не почав повертатися, а почав подавати задом від магазина", - розповідає продавець Олена Кулакова.

Військові визнають свою провину. Командування частини вже оголосило, що ремонт будинку повністю візьме на себе військова частина. За фактом наїзду на житловий будинок ведеться перевірка. Зараз вирішується, яке покарання понесуть члени екіпажа самохідної зенітної установки, повідомляє Топньюз.ру.

Зараз ви читаєте новину «25-тонний самохід розвернув житловий будинок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути