понеділок, 15 березня 2010 13:48

20-річний злочинець пограбував 10 автівок, щоб поїхати в Росію

20-річний злочинець пограбував 10 автівок, щоб поїхати в Росію

З січня цього року в Кобеляках Полтавської області виникла хвиля крадіжок. З легкових авто, що були без нагляду, хтось знімав колеса, зливав бензин, забирав магнітоли, документи, запчастини.

Люди почали масово звертатися до міліції. Дільничні два місяці влаштовували нічні рейди, патрулювали вулиці, відпрацьовували раніше судимих, проте не могли вийти на злочинця.

"20 лютого близько півночі курсант Київської академії МВС Михайло Котенко, який зараз проходить практику-стажування у нашому райвідділі, повертався додому і помітив, як хлопець котить вулицею мотоцикл "Мінськ" без номерних знаків", - розповіла Gazeta.ua Віра Гомонюк з Кобеляцького райвідділу міліції.

Курсант спитав у хлопця, як його звати і звідки мотоцикл. Той спокійно відповів, що недавно купив, а той зламався. Тому веде в руках.

Зрозумівши, що байка про зламаний мотоцикл не пройшла, молодик почав тікати. Михайло намагався затримати хлопця, але у його руках залишилася тільки куртка втікача.

Оперативники, що прибули на місце, у кишені куртки виявили записку про отримання винагороди за викрадені документи на машину чергової жертви та ключ від замка.

Міліціонери знайшли хлопця, прізвищем якого представлявся утікач. Але той не мав і гадки про крадіжки. Відпрацювали його друзів та вийшли на крадія.

"Ним виявився 20-річний колишній учень Кобеляцького аграрного ліцею. Коли затримали, знайшли у нього вдома магнітоли, документи, колеса, інструменти та інші автозапчастини, а також зразки записок майбутнім жертвам. Викрадене він ховав у гаражі, погребі й навіть у туалеті. Кілька документів заховав у лісосмузі поблизу Кобеляк", - продовжила Віра Гомонюк.

Хлопець пояснив, що крав задля грошей, бо планував поїхати у Росію на заробітки.

Міліціонери зараз встановлюють власників деяких інструментів та магнітол, бо крадій не пам"ятає всіх жертв.

Зараз ви читаєте новину «20-річний злочинець пограбував 10 автівок, щоб поїхати в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути