середа, 19 березня 2008 18:55

16 військових частин через борги відключені від електропостачання і газу

Через відсутність у держбюджеті коштів, які б компенсували оборонному відомству зростання тарифів на постачання газу, тепла та електроенергії 16 військових частин Збройних Сил України відключено від постачання комунальних послуг та енергоносіїв

Про це повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України з посиланням на дані Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України.

Як зазначається в повідомленні, через неможливість погасити заборгованість, тепло не постачається у 6 військових частин Південного оперативного командування та у 2 військові частини Повітряних Сил ЗС України. Знеструмленою є одна військова частина у Південному ОК, а ще по одній військовій частині у Південному та Західному ОК і 5 військових частин Повітряних Сил від"єднанні від газопостачання.

"Протягом січня-лютого 2008 року військами спожито електричної та теплової енергії, води та природного газу на загальну суму 109,6 мільйона гривень при бюджетних кошторисних призначеннях на ці цілі в сумі 80,9 мільйона гривень", - повідомив начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Петро Онуфрійчук.

Тобто додаткова потреба у коштах у першому кварталі 2008 року на оплату комунальних послуг та енергоносіїв становить 28,2 мільйона гривень. Ці кошти дозволять здійснити розрахунки з постачальниками, не допустити зростання заборгованості за комунальні послуги та енергоносії та забезпечити життєдіяльність військ.

У Головному квартирно-експлуатаційному управління ЗС України підкреслюють, що якщо подібна ситуація збережеться і Українське військо не отримає додаткових коштів з держбюджету, то до кінця 2008 року недофінансування потреб армії лише в сфері оплати комунальних послуг та енергоносіїв зросте майже до 60 мільйонів гривень, що призведе до масового відключення військових частин Збройних Сил України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «16 військових частин через борги відключені від електропостачання і газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути