четвер, 10 травня 2007 12:24

15-річну сироту викрали через квартиру в Білій Церкві

У 15-річної дівчини - сироти з Білої Церкви, місцевий шахрай мало не вкрав двокімнатну квартиру. Чоловік намовив родичів дівчини і організував її зникнення з дитячого будинку, щоб ту вважали зниклою без вісті.

Інна потрапила до дитячого будинку після смерті матері. Коли незабаром пішов з життя її батько-наркоман, долею дівчинки почав цікавитися невідомий. Чоловік кілька разів відвідував сироту, всім представлявся її далеким родичем.

Після одного з таких відвідувань дівчинка пропала. Співробітники дитячого будинку відразу ж звернулися в міліцію, і дівчинку оголосили в розшук. Майже рік про дитину нічого не було чутно.

- Дівчинка покинула цей учбовий заклад. Як ми говоримо, за статистикою вона вважалася зниклою без вісті. Дуже довго ми її розшукували. Чому? Тому що їй допомагали зробити так, щоб міліція її не знайшла, - говорить Олексій Лазаренко, начальник служби у справах неповнолітніх ГУ МВС України в Київській області.

Одного дня в дитбудинок прийшов чоловік, назвався міліціонером. Його дуже цікавило, через який час після зникнення дитину можна вважати зниклою без вісті або померлою.

У незнайомцеві відразу ж впізнали "родича" зниклої Інни і тут же його затримали. Чоловік виявився неодноразово раніше судимим квартирним аферистом. Він розповів правоохоронцям, що зниклу дівчинку переховують її родичі, з якими він змовився.

Олексій Лазаренко, начальник служби у справах неповнолітніх ГУ МВС України в Київській області: "Цей чоловік, який намагався використовувати цю ситуацію, для нього було вигідно, щоб дитина якомога довше знаходилася в розшуку, навіть і була визнана судом, як померла або зникла без вісті, щоб скористатися цим".

Шахраї домовилися, що коли дитину ніде не знайдуть і визнають загиблою, вони поділять між собою двокімнатну квартиру, яка залишилася сироті в спадок.

Правоохоронці кажуть, що довести до кінця свою злочинну операцію підозрювані просто не встигли, а тому за законом їх покарати не можна.

Інну, якій днями виповнилося 16, знову відправили до дитячого будинку. Напередодні вона знову зникла, передає НТН.

Зараз ви читаєте новину «15-річну сироту викрали через квартиру в Білій Церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути