понеділок, 06 квітня 2009 18:46

Тимошенко хоче ввести акциз на пиво

 Тимошенко хоче ввести акциз на пиво

Антикризова програма Кабміну знайшлася. Про це повідомив депутат-бютівець, член бюджетного комітету Володимир Бондаренко. Якщо її затвердять, слідом за сигаретами і вином може подорожчати пиво, з"явиться податок на нерухомість, зате пенсії ВІП-чиновників скоротяться втричі. Кабмін спробує понизити пенсії колишніх партійних працівників і депутатів до 6 тис. грн.

"Частина, що залишилася, може депонуватися на їх рахунках. Але в умовах кризи країна не може платити 18 тис. грн. пенсії", - вважає він. Рядовим пенсіонерам обіцяють низку вигод: наприклад, працюючі люди похилого віку після двох років стажу зможуть перерахувати пенсію, виходячи з нової зарплати.

Другий блок антикризових законів стосується акцизних ставок. "Ми спробуємо ввести акцизи на пиво", - говорить бютівець.

Регіонал Михайло Чечетов вважає, що програма давно застаріла: "Вона не відповідає реаліям і вимагає доопрацювання. Розглядати її зараз, все одно що вийти навесні на вулицю в шубі".

Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила законопроект про підвищення ставок акцизу на тютюнові вироби. На сигарети без фільтру він має зрости до 50 грн за тисячу штук замість нинішніх 18 грн. На сигарети з фільтром — до 100 грн за 1 тис. шт. замість 40 грн.

Економічний експерт Володимир Рябошлик, 59 років, каже, що це підвищить роздрібну ціну пачки сигарет у середньому на 30%, тобто на 1,2–1,3 грн. Дорогі цигарки подорожчають на 2–3 грн:

Уряд планує до 2011-го поступово підвищувати акцизні ставки на сигарети. До того часу вони подорожчають удвічі. Наприклад, пачка "Честерфілда" коштуватиме 8 грн, а "Мальборо" — 12–14.

Минулого тижня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко розповіла, що буде в "антикризовому" пакеті.

Тимошенко зауважила, що законопроектами передбачено збільшення розміру пенсій жінкам через розрахунок коефіцієнту зарплати з наданням можливості вилучення зменшеного заробітку у період декретної відпустки. За її словами, удосконалюється й порядок обчислення страхового пенсійного внеску.

Також, за словами прем"єра, до антикризового пакету законодавства включено два законопроекти про збільшення акцизних зборів на тютюнові та алкогольні вироби, а також законопроект про внесення змін до Держбюджету щодо збалансування фінансового плану НАК "Нафтогаз України".

За матеріалами Сегодня, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину « Тимошенко хоче ввести акциз на пиво ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути